
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a avansat, sâmbătă seara, ideea unei taxe de solidaritate care ar aduce la buget până la 1,6 miliarde de euro pe an.
Kelemen a fost întrebat, după negocierile de sâmbătă, despre majorarea pensiilor, însă a evitat să ofere informaţii, dând doar asigurări că vor fi bani: „resurse de finanţare sunt din bugetul de stat, din taxe, din impozite. Deficitul se acoperă şi din împrumuturi”.
Liderul UDMR a avansat ideea unei taxe de solidaritate.
TOP ARTICOLE
- Şeful ANAF a demisionat. Lucian Heiuş: „Regret că nu pot duce până la capăt procesul de modernizare și proiectele începute”
- Uganda promulgă o lege anti-LGBTQ care include pedeapsa cu moartea
- Inteligența artificială poate genera coroane dentare personalizate în câteva secunde. Care sunt avantajele și riscurile
„Trebuie să vedem cine e solidar, fiindcă eu nu pot accepta ca persoanele care au un venit mic să fie solidare când companiile mari nu sunt solidare şi am spus că, din punctul meu de vedere, ar însemna o taxă de solidaritate la acele companii care au o cifră de afaceri mai mare de 100 de milioane de euro pe an. Este o posibilitate de a aduna nişte bani la buget – după calculele noastre undeva între 1,4 – 1,6 miliarde de euro pe an – şi de acolo se pot finanţa multe lucruri. Dar eu nu pot fi de acord ca oamenii care au un venit de 2.500 – 3.000 de lei să fie solidari când există posibilitatea de a găsi alte surse de finanţare”.
Despre această taxă se va discuta după instalarea Guvernului.
Partenerii noștri
O tânără actriţă fără prea multe resurse financiare a găsit un al doilea job pe care îl poate face oricine şi care îi asigură mai mult decât veniturile necesare. Lucrează doar două luni pe an şi câştigă suficient pentru tot anul, călătoreşte în lume cu avioane private şi iahturi şi conduce maşini Porsche şi Tesla în timpul serviciului