Kemi Badenoch respinge acuzațiile potrivit cărora ar fi intimidat personalul din administrația publică

Kemi Badenoch a respins acuzațiile potrivit cărora ar fi intimidat personalul din administrația publică în timp ce era secretar pentru afaceri ca fiind „calomnii”, scrie The Independent.

Parlamentarul conservator, în prezent secretar al comunităților din umbră, este acuzată că a creat o atmosferă intimidantă la Departamentul pentru afaceri și comerț într-un raport al ziarului Guardian.

„Să fie clar: aceste acuzații sunt calomnii din partea foștilor angajați pe care i-am concediat după ce au fost acuzați de comportament agresiv, minciuni despre alți colegi pentru a-și acoperi propriile eșecuri și incompetență generală grosolană”, a scris Badenoch pe X, fostul Twitter.

„Nu voi tolera un comportament intolerabil”, a adăugat ea.

Fostul ministru conservator, unul dintre cei care candidează pentru a deveni următorul lider al partidului, a afirmat, de asemenea, că Departamentul pentru afaceri și comerț a confirmat că nu au existat plângeri și anchete împotriva sa.

Ea a declarat: „Acuzațiile nu mă vor opri pe mine sau campania mea” și a susținut că oferta sa de a deveni următorul lider conservator în urma alegerilor generale ale partidului i-a „speriat pe cei de stânga și acum vin după singura persoană care știu că îl poate învinge pe Keir Starmer”.

Badenoch, deputat pentru North West Essex, a adăugat: „Reînnoirea partidului meu și a țării este prea importantă pentru a lăsa Guardian, care acționează în numele Partidului Laburist, să perturbe”.

Un purtător de cuvânt al lui Badenoch a adăugat că aceasta are „standarde și așteptări ridicate și a cultivat echipe de funcționari publici de înaltă performanță care lucrează cu plăcere cu ea”.

Articolul din Guardian susține că aceasta a fost responsabilă pentru comportamentul care a traumatizat personalul, determinând cel puțin trei dintre aceștia să își părăsească locurile de muncă în cadrul departamentului guvernamental.

Un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Afaceri și Comerț a declarat: „Nu putem face comentarii cu privire la probleme individuale de resurse umane. Cu toate acestea, nu au existat niciodată plângeri oficiale sau investigații cu privire la comportamentul secretarului de stat anterior la acest departament.

„Este obișnuit ca departamentele guvernamentale să solicite opiniile funcționarilor publici și să discute rezultatele acestor sondaje în cadrul întâlnirilor de rutină cu personalul. Nu tolerăm abuzul sau intimidarea de niciun fel”.

Exit mobile version