• Regimul lui Kim Jong Un a fost deranjat de exercițiile militare comune în curs de desfășurare între Statele Unite și Coreea de Sud.
  • El a ordonat ca întărirea capacităților militare ale Coreei de Nord să fie efectuată cu viteză crescândă”.
  • Exercițiile au fost cele mai mari din ultimii cinci ani și au urmat unui val de teste de rachete nord-coreene fără precedent.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a cerut armatei sale să își consolideze disuasiunea de război într-o strategie mai practică și mai ofensivă” pentru a contracara ceea ce Pyongyang consideră a fi acțiuni de agresiune din partea Statelor Unite și a Coreei de Sud, relatează The Telegraph.

Regimul izolat a fost înfuriat de exercițiile militare comune în curs de desfășurare între cei doi aliați, pe care le consideră o repetiție pentru război. Forțele sud-coreene și americane au efectuat exerciții anuale de primăvară începând din martie, inclusiv exerciții aeriene și maritime care implică un portavion american și operațiuni de debarcare amfibie. Exercițiile au fost cele mai mari din ultimii cinci ani și au urmat unui val de teste de rachete nord-coreene fără precedent.

Yoon Suk Yeol, președintele sud-coreean, va merge, de asemenea, la Casa Albă în această lună pentru o vizită de stat – marcând doar a doua vizită de acest fel din timpul președinției lui Joe Biden, în timp ce SUA încearcă să construiască alianțe în Indo-Pacific pentru a contracara Pyongyang și o China din ce în ce mai agresivă.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Kim a făcut ultimele sale comentarii luni, la o reuniune a Comisiei militare centrale, unde i-a îndemnat pe șefii armatei să își sporească forțele pentru a face față escaladării mișcărilor imperialiștilor americani și trădătorilor marionete sud-coreene de a declanșa un război de agresiune”, a relatat agenția media de stat KCNA.

El a ordonat ca întărirea capacităților militare ale Coreei de Nord să fie efectuată cu viteză crescândă”.
În ultimele săptămâni, Coreea de Nord și-a intensificat amenințările militare, dezvăluind pentru prima dată focoase nucleare mai mici, despre care susține că sunt capabile să își lovească vecinii. Armele se adaugă la un arsenal care include rachete balistice intercontinentale care, dacă ar fi complet dezvoltate, ar putea lovi oriunde în SUA.

De asemenea, a raportat testarea repetată a unei drone de atac subacvatic secrete” cu capacitate nucleară, numită Haeil, despre care presa de stat a afirmat că este capabilă să dezlănțuie un tsunami radioactiv asupra navelor militare și porturilor inamice. Experții în domeniul apărării și-au exprimat scepticismul cu privire la afirmațiile privind tsunami-ul radioactiv”, dar nu au minimalizat amenințarea militară în creștere din partea unui Pyongyang beligerant.

Televiziunea sud-coreeană Yonhap a relatat marți că Kim a dat ultimele sale ordine șefilor militari în timp ce arăta spre ceea ce părea a fi o hartă a Coreei de Sud. Aceasta a sugerat că el ar putea indica zonele din jurul unei baze militare de chei aflate la aproximativ 65 km de Seul, dar locațiile exacte nu au putut fi verificate deoarece fotografiile hărții erau neclare.

Citește și: