• Kim Jong Un amenință SUA și Coreea de Sud.
  • Kim Jong Un a spus că pericolul unei confruntări armate în Peninsula Coreeană ar putea deveni rapid realitate din cauza manevrelor ostile folosite de inamici, inclusiv de SUA.
  • Coreea de Nord a testat în 2023 cele mai mari rachete balistice ale sale și a lansat primul său satelit militar de recunoaștere.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un i-a avertizat pe comandanții militari să folosească cele mai puternice mijloace pentru a distruge SUA și Coreea de Sud dacă vor alege confruntarea militară, a scris media de stat în prima zi a anului 2024, potrivit Reuters.

Kim Jong Un a spus că pericolul unei confruntări armate în Peninsula Coreeană ar putea deveni rapid realitate din cauza manevrelor ostile folosite de inamici, inclusiv de SUA, astfel că țara trebuie „să-și ascută sabia” pentru a se proteja.

„Dacă inamicul alege confruntarea militară… atunci armata noastră trebuie să pregătească o lovitură mortală pentru a-l anihila, prin cele mai puternice și grele mijloace, fără a ezita un moment”, a spus Kim, citat de agenția KCNA.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Kim a făcut aceste comentarii în timp ce îi găzduia, duminică, pe liderii militari înalți la sediul Partidului Muncitorilor (WPK) de guvernământ, pentru a-i felicita pentru realizările înregistrate în 2023, potrivit presei de stat.

Coreea de Nord a testat în 2023 cele mai mari rachete balistice ale sale și a lansat primul său satelit militar de recunoaștere, pe care Kim l-a numit „progres major în modernizarea armatei țării”.

Apelul de a îmbunătăți pregătirea militară a țării urmează angajamentului făcut după reuniunea de cinci zile a WPK, care s-a încheiat sâmbătă, pentru a-și spori arsenalul nuclear, a construi drone militare și a lansa trei noi sateliți spion în 2024.

Escaladarea retoricii lui Kim vine pe măsură ce Statele Unite au intensificat exercițiile cu Coreea de Sud în ultimul an, desfășurând mai multe mijloace militare strategice, inclusiv un submarin cu rachete nucleare, portavioane și bombardiere mari.

De asemenea, vine înaintea unui an în care vor avea loc alegeri cruciale atât în Coreea de Sud, cât și în Statele Unite, pe care Phenianul le consideră probabil o oportunitate de a-și spori influența prin intensificarea unei campanii de presiune militară.

Citește și