• Kim Yo Jong a avertizat că acordul dintre Seul și Washington, care vizează întărirea descurajării nucleare a țării sale, va duce la ,,un pericol și mai grav” .
  • Kim Yo Jong a mai afirmat că declarațiile lui Joe Biden la adresa Coreei de Nord sunt „absurde” și „din partea unei persoane în vârstă” .
  • Totodată, Kim Yo Jong l-a numit „prost” pe președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol. Seulul a condamnat declarația „exagerată” a lui Kim Yo Jong.

Sora puternică a lui Kim Jong-Un, Kim Yo Jong, a avertizat sâmbătă (29 aprilie) că acordul dintre Seul și Washington, care vizează întărirea descurajării nucleare a țării sale, va duce la ,,un pericol și mai grav” , relatează presa de stat nord-coreeană, relatează The Telegraph.

Prin acordul încheiat recent, SUA și Coreea de Sud au promis că Phenianul se va confrunta cu un răspuns nuclear și cu sfârșitul regimului său, dacă își va folosi propriile arme nucleare împotriva celor două țări.

Coreea de Nord a răspuns la noua „Declarație de la Washington” prin vocea surorii lui Kim Jong-Un, care a avertizat că „cu cât inamicii sunt mai hotărâți să organizeze exerciții de război nuclear și cu cât vor desfășura mai multe mijloace nucleare în apropierea peninsulei coreene, cu atât mai puternică va deveni exercitarea dreptului nostru la autoapărare” , a relatat agenția oficială KCNA.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

Acordul „nu ar avea ca rezultat decât expunerea la un pericol mai grav a păcii și securității Asiei de Nord-Est și a lumii, fiind un act care nu poate fi niciodată binevenit” , a mai spus Kim Yo Jong.

Coreea de Nord: Biden, „un bătrân fără viitor”

De asemenea, Kim Yo Jong a afirmat că declarațiile critice ale lui Joe Biden la adresa Coreei de Nord sunt „absurde” și „din partea unei persoane în vârstă” .

În opinia surorii lui Kim Jong Un, președintele SUA, în vârstă de 80 de ani, „nu este deloc capabil să își asume responsabilitatea”, fiind „un om în vârstă fără viitor” , și a adăugat că este „prea mult pentru el să își ducă la capăt cei doi ani rămași din mandatul său” .

Totodată, Kim Yo Jong l-a numit „prost” pe președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol. Seulul a condamnat declarația „exagerată” a lui Kim Yo Jong.

Ministerul sud-coreean al Unificării a transmis că aceasta „reflectă nervozitatea și frustrarea sa față de consolidarea drastică a descurajării nucleare a alianței dintre Coreea și SUA”, iar „limbajul grosolan” demonstrează „nivelul scăzut al Nordului” .

Coreea de Nord a ignorat ani la rând sancțiunile internaționale care au vizat-o, continuând să-și dezvolte programele nucleare și de rachete, iar anul trecut s-a declarat o putere nucleară „ireversibilă” , punând capăt posibilității unor discuții despre denuclearizare.

Citește și

Sora lui Meghan Markle susține că ea și prințul Harry au o relație toxică: „Ei sunt nesănătoși unul pentru celălalt”

FOTO. Noi imagini cu regele Charles al III-lea și regina consoartă au fost publicate de Palatul Buckingham. Ce poartă cuplul regal

Donator de spermă, oprit de instanță. Judecătorii au declarat că bărbatul a contribuit la producerea a 550-600 de copii