• Klaus Iohannis i-a invitat, miercuri, la ora 12,00, pe cei trei lideri ai coaliţiei de guvernare la consultări pe tema grevei din Educaţie.
  • Marţi, şeful statului s-a întâlnit cu o delegaţie a liderilor sindicatelor din Educaţie.
  • Iohannis şi-a exprimat, la întâlnirea cu aceştia, disponibilitatea de a garanta, ca mediator, încheierea unui acord politic pentru rezolvarea revendicărilor salariale.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a invitat, miercuri, la ora 12,00, pe cei trei lideri ai coaliţiei de guvernare la consultări pe tema grevei din Educaţie, a informat Administraţia Prezidenţială.

Marţi, şeful statului s-a întâlnit cu o delegaţie a liderilor sindicatelor din Educaţie.

Marius Nistor, liderul FSE „Spiru Haret”, a transmis că discuția cu președintele a fost „constructivă” și a precizat că membrii de sindicat vor fi informaţi asupra discuţiilor avute cu preşedintele Iohannis şi vor decide dacă angajamentele acestuia pot conduce la detensionarea situaţiei, adăugând că „există această şansă”.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„Colegii noştri vor considera dacă aceste promisiuni şi angajamente ale preşedintelui pot să conducă la detensionarea acestui conflict. Cred că există această posibilitate în momentul faţă, dar decizia va fi strict a colegilor noştri. Este un moment important pentru clasa politică, de recredibilizare prin asumarea unor responsabilităţi pe care le au vizavi de resursa umană din sistemul de învăţământ. Au obligaţia aceasta faţă de aceşti oameni minunaţi, au această obligaţie faţă de copii, faţă de părinţii”, a spus sindicalistul.  

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat, la întâlnirea cu aceştia, disponibilitatea de a garanta, ca mediator, încheierea unui acord politic pentru rezolvarea revendicărilor salariale, a informat Administraţia Prezidenţială.

Citește și

Al Pacino, tată din nou la 82 de ani. Așteaptă un copil cu iubita lui în vârstă de 29 de ani

Guvernul Italiei propune înființarea unui fond de investiții pentru susținerea startup-urilor care investesc în inteligența artificială

VIDEO. Fabiana Udeno dezvăluie talentul ascuns al actorului Arnold Schwarzenegger