• Lauren Hoeve, o tânără de 28 de ani din Olanda, a ales să fie eutanasiată.
  • Lauren a fost diagnosticată cu encefalomielită mialgică severă(oboseală cronică) în 2019.
  • Ea suferea de autism, ADHD și anxietate, motiv pentru care medicii i-au refuzat inițial dorința.
  • Lauren Hoeve: „Mulțumesc pentru dragoste, tuturor. Mă voi odihni un pic mai mult și voi fi alături de cei dragi mie. Prin voi toți, m-am simțit mai puțin singură și sunt foarte recunoscătoare pentru asta”
  • Mama lui Lauren: „Cum este pentru mine, ca mamă, să îmi pierd al doilea copil? Este foarte trist. Am încercat să găsesc o soluție”

Lauren Hoeve, o tânără din Olanda care suferea de oboseală cronică, le-a spus adio prietenilor și familiei ei pe 27 ianuarie. Lauren a ales să-și pună capăt zilelor prin eutanasiere.

De ce nu a mai vrut Lauren să trăiască?


Lauren a fost diagnosticată cu encefalomielită mialgică severă – adică sindromul de oboseală cronică –
în 2019 și a documentat întregul proces pe blogul său personal. Lauren a adunat o comunitate de susținători pe blogul ei care i-au fost alături.


I-a fost greu să obțină aprobarea doctorilor pentru că boala ei era însoțită și de autism, anxietate și ADHD. Lauren a aplicat pentru eutanasiere în 2022. Medicul ei de familie nu a susținut-o inițial, până când și-a dat seama că starea ei este lucidă.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN


Așa că, după mai multe evaluări, plus pandemia care a întârziat procesul, a obținut acordul în aprilie 2023.
Pe lângă blogul ei – Lauren activa și pe X, dar și pe Youtube – și s-a descris ca un „părinte de felină” care stă acasă. S-a filmat în fiecare zi din 2023 și a publicat videoclipul pe YouTube. Am văzut-o pe Lauren cum își petrecea cel mai mult din timp în pat cu pisicile ei. Lauren a ales data de 27 ianurie ca ultima ei zi. Familia și cel mai bun prieten ai ei i-au fost alături.


Mama ei a scris o postare emoționantă pe blogul fiicei, exprimând durerea pierderii celui de-al doilea copil și detaliind drama familiei.


„Cum este pentru mine, ca mamă, să-mi pierd acum al doilea copil? Este foarte trist și suprarealist. Vă rog să știți că am făcut tot posibilul pentru a găsi o soluție. Dar nu vrea să trăiască așa 30 de ani, darămite 60 sau 80 de ani”, a transmis ea.


În Olanda, anul trecut s-au înregistrat în medie aproximativ 3.500 de cazuri de moarte asistată sau eutanasie voluntară pe an în țară.


Această tema a fost inspirație și pentru filme – de exemplu Me Before You, cu Sam Claflin în rolul unui bărbat paralizat, William Traynor, care alege această cale.

Citește și