• Florin Cîțu este susținut în continuare de liberali.
  • Liberalii au votat cu 54 de voturi din 54 susținerea în continuare a lui Cîțu în funcția de premier.
  • USR PLUS a condiționat rămânerea la guvernare de plecarea premierului.

Liberalii au votat, joi, în Biroul Permanent Național (BPN) pentru susținerea în continuare a lui Florin Cîțu în funcția de premier, după scandalul din Coaliție, după ce USR PLUS a condiționat rămânerea la guvernare de plecarea lui Cîțu.

În ședința BPN a PNL, convocată după scandalul din Guvern, izbucnit după ce premierul Florin Cîțu l-a demis pe ministrul Justiției, Stelian Ion, liberalii au votat cu 54 de voturi din 54 susținerea în continuare a lui Cîțu în funcția de premier, cu toate că USR PLUS a condiționat rămânerea la guvernare de plecarea premierului.

La BPN nu a participat președintele partidului, Ludovic Orban, care a lansat un apel la responsabilitate a premierului și a miniștrilor PNL.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
A.I. ÎN MUZEE

Co-președinții USR PLUS, Dacian Cioloș și Dan Barna, au ajuns și ei la Parlament, au aflat decizia, dar nu au făcut încă declarații.

Stelian Ion a fost revocat din funcţia de ministru al Justiţiei, a anunţat, miercuri, premierul Florin Cîţu. Revocarea a fost motivată de disputa privind avizul pentru programul Anghel Saligny, în valoare de 50 de miliarde de lei.

Interimar la Ministerul Justiţiei a fost numit Lucian Bode, acesta fiind al treilea minister pe care îl conduce într-un singur an.