• Hezbollah: Am extins campanie pe mai multe fronturi.
  • Hezbollah: Suntem complet pregătiți pentru orice fel de sacrificiu.
  • Hezbollah: Nu vom dezvălui totul acum. Vom organiza un nou discurs curând.

Liderul Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, a lăudat atacul Hamas din 7 octombrie în primul discursul de la începutul conflictului și spune că atacul va avea consecințe de durată.

El a pus ținta atât pe Israel, cât și pe Statele Unite.

„Ceea ce se întâmplă în Gaza nu este un război ca alte războaie. Este o bătălie decisivă, decisivă și istorică, iar ceea ce urmează după ea nu este ceea ce a venit înainte. Opinia publică a început să se întoarcă împotriva adevăraților ucigași ai copiilor. Este o bătălie între adevăr și minciună și umanitate versus sălbăticie și barbarie” a spus Naș-rallah.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
SPOVEDANIE CU A.I.

În plus, Hezbollah, spune că nici o altă grupare sau țară nu a ajutat la atacul Hamas de la începutul acestei luni.

O forță militară semnificativă, sprijinită de Iran, Hezbollah, a atacat în ultimele săptămâni forțele israeliene de-a lungul frontierei, soldat cu moartea a 55 dintre membrii săi în cea mai gravă escaladare de la războiul din 2006 cu Israel.

Înaintea discursului său, Hezbollah a desfășurat ceea ce părea a fi cel mai amplu atac al său din ultima lună, pretinzând că a efectuat 19 lovituri simultane asupra pozițiilor armatei israeliene și a folosit, pentru prima dată, drone cu explozibili.

Israel a răspuns la atacurile Hezbollah cu atacuri aeriene, focuri de tanc și artilerie de-a lungul frontierei nordice. Armata israeliană se află în „alertă foarte ridicată”, angajându-se să răspundă la fiecare incident de la graniță.

Deși confruntările au fost în principal concentrate la frontiera dintre Israel și Liban, Hezbollah a utilizat doar o parte din forța sa, amenințând de mult timp Israelul.

Mulți libanezi așteaptă discursul lui Nasrallah cu teama unui posibil conflict catastrofal. Unii evită să-și facă planuri pentru viitor, privind cu atenție la declarațiile sale ca posibile semnale de escaladare.

Nasrallah este o figură-cheie în „Axa Rezistenței”, o alianță regională creată de Iran pentru a contracara Statele Unite și Israelul. Aceasta include milițiile musulmane șiite irakiene, Houthis din Yemen și alții. Nasrallah, recunoscut pentru discursurile sale elocvente, este considerat terorist de către Statele Unite și rămâne o figură centrală în lumea arabă.

Citește și