• Filmul documentar fictiv „Între Revoluții” este regizat de Vlad Petri și distribuit de August Film.
  • La Berlin, filmul a primit Premiul Federației Presei Cinematografice (FIPRESCI).
  • Filmul a fost selectat pe lista scurtă pentru cel mai bun documentar din 2023 la Premiile Europene de Film.

Astăzi este ziua premierelor la cinema și vreau să îți aduc acum povestea unei prietenii solide, care nu poate fi destrămată de trecerea timpului și nici de schimbările politice din Iran sau România.

„Filmul „Între Revoluții”, în regia lui Vlad Petri a avut premiera în Berlinale, la Festivalul de Film de la Berlin, în februarie și de atunci a circulat foarte mult, la foarte multe festivale internaționale. A luat mai multe premii. Săptămâna trecută a luat un premiu foarte important în Spania. Am avut câteva proiecte speciale și în România”, a declarat Monica Lăzurean-Gorgan, producătorul filmului, pentru Aleph News.

„Ne bucură foarte tare că publicul internațional reacționează la film ca și publicul nostru. E foarte frumos atunci când un film are un public atât de larg și oamenii se pot conecta cu povestea din film”, a adăugat producătorul filmului.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Povestea filmului „Între Revoluții”

„Povestea, foarte pe scurt, este focusată pe prietenia dintre două studente, la Facultatea de Medicină. În anii `70, dacă ne aducem aminte, pe vremea lui Ceaușescu, multe țări prietene arabe trimiteau tineri să studiezi medicină, politehnică în România. Este vorba despre povestea dintre Maria și Zahra. Maria este din România, Zahra din Ira. Se întâlnesc, se împrietenesc și când apare posibilitatea unei schimbări politice în Iran, Zahra se întoarce în țara ei, luând parte la eveniment, adică la Revoluția din Iran din 1979. În următorii 10 ani, singurul lor mod de a comunica e prin intermediul scrisorilor”, a explicat Monica Lăzurean-Gorgan, pentru Aleph News.

Citește și