• Loviturile au avut loc vineri, în jurul orei locale 04:30.
  • Aceste lovituri de autoapărare de precizie sunt un răspuns la o serie de atacuri.
  • Oficialii americani atribuie atacurile unor grupuri iraniene proxy.

SUA au efectuat atacuri aeriene împotriva a două depozite de arme și muniții din estul Siriei, folosite de Gărzile Revoluționare ale Iranului. Secretarul Apărării, Lloyd Austin, a declarat că atacurile au fost un răspuns la recentele atacuri asupra bazelor americane din Irak și Siria, lansate de grupări de miliție susținute de Iran, anunță BBC.

Atacurile americane au fost separate și distincte de conflictul în curs de desfășurare între Israel și Hamas”, a declarat acesta într-un comunicat. Iranul nu a comentat imediat.

Loviturile au avut loc vineri, în jurul orei locale 04:30, în apropiere de Abu Kamal, un oraș situat la granița cu Irakul. Nu se știe încă dacă au existat victime în urma atacurilor.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Aceste lovituri de autoapărare de precizie sunt un răspuns la o serie de atacuri în curs de desfășurare și în mare parte nereușite împotriva personalului american din Irak și Siria de către grupări de miliție susținute de Iran, care au început la 17 octombrie”, a declarat Austin într-un comunicat.

Trupele americane și ale coaliției au fost atacate de cel puțin 12 ori în Irak și de patru ori în Siria de la începutul conflictului dintre Israel și Hamas. În total, 21 de militari americani au suferit răni minore, potrivit Pentagonului.

Oficialii americani atribuie atacurile unor grupuri iraniene proxy care operează în regiune. Iranul sprijină atât Hamas, care controlează Gaza, cât și Hezbollah, care operează în Liban, cu arme, dar și cu bani.

Citește și