• Lee a suferit „leziuni la vena jugulară” și medicii au fost îngrijorați că ar putea avea sângerări suplimentare.
  • La începutul zilei, liderul Partidului Democrat, Hong Ik-pyo, a declarat că Lee este „într-o stare de conștiență” în spital.
  • Atacatorul a fost apoi pus la pământ și reținut de mai multe persoane.

Principalul lider al partidului de opoziție din Coreea de Sud, Lee Jae-myung, a fost înjunghiat în gât în timpul unei vizite în orașul Busan, din sudul Coreei, într-un atac care l-a lăsat însângerat, dar conștient, au declarat oficialii partidului.

CNN scrie că Lee făcea turul șantierului de construcție al noului aeroport Gadeokdo și vorbea cu reporterii când a fost atacat, lăsându-l pe politician cu o lacerație de 1 centimetru pe partea stângă a gâtului, a declarat purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Kwon Chil-seung.

Lee a suferit „leziuni la vena jugulară” și medicii au fost îngrijorați că ar putea avea sângerări suplimentare. „Va fi supus rapid unei intervenții chirurgicale” la Spitalul Universitar Național din Seul, după ce a fost transferat acolo de la Busan, a spus purtătorul de cuvânt, descriind atentatul asupra vieții lui Lee un act de „terorism” și „o amenințare gravă la adresa democrației”.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

La începutul zilei, liderul Partidului Democrat, Hong Ik-pyo, a declarat că Lee este „într-o stare de conștiență” în spital.

Imaginile atacului, surprinse la televizor în direct la conferința de presă, au arătat un bărbat neidentificat în fața mulțimii sărind brusc asupra lui Lee și lovindu-l în gât.

Atacatorul a fost apoi pus la pământ și reținut de mai multe persoane. Fotografiile îl înfățișau pe Lee întins pe podea, cu ochii închiși și o batistă lipită de gâtul lui. În unele fotografii erau vizibile cantități mici de sânge.

Președintele Coreei de Sud, Yoon Suk Yeol, și-a exprimat „îngrijorarea profundă” pentru siguranța lui Lee după atac, potrivit biroului prezidențial. Yoon a subliniat că o astfel de violență „nu ar trebui tolerată în nicio circumstanță” și a ordonat poliției să investigheze rapid, a spus biroul.

Citește și