• Cel puțin 499 de copii au fost uciși până acum în invazia Rusiei în Ucraina.
  • Ministrul de externe al Ucrainei a promis că orice rachetă de croazieră Taurus furnizată Kievului va fi folosită numai în interiorul granițelor ucrainene.
  • Procuratura generală a numărat cel puțin 81 de noi crime înregistrate doar în această săptămână.

UPDATE ORA 22.00

Apărarea rusă a interceptat sâmbătă o dronă ucraineană deasupra regiunii de frontieră vestică Belgorod, a anunțat Ministerul rus al Apărării.

UPDATE ORA 19.00

Potrivit Mediafax, Ministerul rus de Externe a condamnat sâmbătă ceea ce a numit „atacul terorist” al Ucrainei asupra podului din Crimeea, afirmând că acesta a pus în pericol vieţile unor civili nevinovaţi, şi a promis represalii.

UPDATE ORA 17.00

O rachetă ucraineană a fost doborâtă sâmbătă în strâmtoarea Kerci din Marea Neagră, potrivit şefului desemnat de Rusia în Crimeea, Serghei Aksionov, scrie Mediafax.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

UPDATE ORA 14.00

A fost raportat al treilea atac al Ucrainei asupra podului care face legătura dintre Crimeea şi Rusia, peste strâmtoarea Kerci, denumit şi podul lui Putin.

Până în acest moment, nu au fost raportate daunele.

Nici Rusia, dar nici Ucraina nu își asumă vină asupra atacului. Ultima oară, Ucraina a avariat podul Kerci cu o dronă maritimă de suprafață. A fost lovit un pod de susținere și o bucată de pot a fost grav avariată. Podul nu mai putea fi circuat decât pe o singură bandă, iar lucrările de refacere erau în desfășurare.

UPDATE ORA 10.00

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski a concediat toți directorii de recrutare din armata țării sale, după ce o anchetă a scos la iveală o corupție generalizată.

În acțiunile pe care președintele ucrainean le-a catalogat drept „trădare”, șefii de recrutare însărcinați cu recrutarea noilor soldați care fuseseră înrolați au acceptat mită pentru a-i ajuta pe bărbați să evite recrutarea și să fugă din țara devastată de război.

„Unii au acceptat bani lichizi, alții au acceptat criptomonede – aceasta este singura diferență. Cinismul este același peste tot”, a declarat Zelenski.

„Îmbogățirea ilicită, legalizarea fondurilor obținute ilegal, beneficii ilegale, transportul ilegal de persoane pasibile de serviciu militar peste graniță”.

Proceduri penale sunt în curs de desfășurare împotriva a 33 de funcționari ai centrelor teritoriale de recrutare din Ucraina. Indiferent dacă sunt sau nu urmăriți penal, directorii fiecărui centru de recrutare au fost demiși și vor fi înlocuiți cu veterani de război.

UPDATE ORA 01:00

Serviciile de securitate fac noi arestări vineri în Ucraina, pe fondul acuzațiilor de corupție.

După informațiile cum că serviciile de securitate ar fi arestat un presupus „spion rus” în Odesa, au fost reținute, de asemenea, și persoane implicate într-un sistem care le-ar permite celor care ar trebui să servească în armată în condițiile legii marțiale o cale de scăpare către țările vecine.

Grupurile criminale au inclus membri oficiali din instituții medicale și organisme guvernamentale locale și cereau între 2.500 și 5.000 de dolari pentru a scoate ilegal persoane din țară.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Kievul le-a cerut aliaților săi din vest să furnizeze rachete de croazieră Taurus, o rachetă cu o rază de acțiune de peste 500 km care este lansată de la avioane de luptă precum Tornado, F-15 și F-18.

Națiuni precum Germania au refuzat la cerere, temându-se de raza lungă de acțiune a armei. Astăzi, Dmytro Kuleba, ministrul de externe al Ucrainei, a promis că orice rachetă de croazieră Taurus furnizată Kievului va fi folosită numai în interiorul granițelor ucrainene.

Cel puțin 499 de copii au fost uciși până acum în invazia Rusiei în Ucraina, iar 1.097 au fost răniți, a anunțat astăzi Procuratura Generală din Ucraina.

Procuratura generală, care este însărcinată cu numărarea crimelor de război ale Rusiei, a numărat cel puțin 81 de noi crime înregistrate doar în această săptămână, ridicând totalul la 102.849.

Citește și: