• Numărul victimelor rusești este mult mai mare decât cel al victimelor ucrainene.
  • Oficialii au declarat că numărul victimelor Rusiei se apropie de 300.000, inclusiv aproximativ 120.000 de morți.
  • Kremlinul susține în numărătoarea sa oficială că doar 6.000 de ruși au fost uciși.

UPDATE ORA 15.00

Potrivit primarului interimar al orașului, aproximativ 117 persoane au fost rănite, iar alte 7 au murit în urma unui atac în Cernihov.

Anterior, ministerul de interne a declarat că 90 de persoane au fost confirmate ca fiind rănite, iar 25 dintre ele au fost transportate la spital.

Update ora 13:00

Cinci persoane au murit și peste 30 au fost rănite în atacul de la Cernihov

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Cinci persoane au fost ucise și cel puțin 37 de persoane au fost rănite într-un atac cu rachete rusești asupra Cernihovului, a anunțat Ministerul de Interne al Ucrainei.

11 copii se numără printre răniți, se arată pe Telegram. Un teatru și o universitate se numără printre clădirile avariate în timpul grevei, care a avut loc mai devreme în această dimineață.

„Ca urmare a loviturii cu rachete rusești, camera teatrului de teatru s-a prăbușit, urmată de un incendiu”, a adăugat acesta. Guvernatorul orașului din nordul orașului a declarat că centrul a fost lovit de o rachetă balistică.

Update ora 12:00

Volodimir Zelenski aterizează în Suedia pentru prima dată de la invazia Rusiei

Volodimir Zelenski a aterizat în Suedia pentru discuții cu premierul țării, familia regală și alți oficiali.

Președintele ucrainean a sosit împreună cu soția sa Olena și intenționează să discute cu oficialii „parteneriat, cooperare în apărare, integrări UE și securitate comună euro-atlantică”. Este prima sa călătorie în Suedia de când Rusia și-a lansat invazia.

Update ora 10:00

Nu este planificată nicio mobilizare la Herson, spune guvernatorul instalat de Rusia

De luni de zile circulă zvonuri că Rusia caută să mobilizeze trupe în regiunea Herson din Ucraina, anexată ilegal. Guvernatorul instalat de Rusia a încercat acum să închidă speculațiile spunând că nu este planificată o mobilizare.

Vladimir Saldo a spus că a primit „un număr mare de întrebări” de la rezidenți cu privire la chemarea trupelor. „O spun oficial: este o minciună. Nu este planificată nicio mobilizare în regiunea Herson”, a scris el pe Telegram.

El a spus că imprimările distribuite despre o presupusă mobilizare sunt „propaganda regimului de la Kiev” și a îndemnat locuitorii să aibă încredere doar în „surse oficiale”.

Update ora 09:00

Ucraina susține că a doborât 15 drone rusești

Kievul spune că a doborât 15 drone rusești în timpul unui atac peste noapte, relatează AFP. Ucraina spune că 17 drone Shahed de fabricație iraniană au fost folosite în atacul aerian, dar nu a precizat ce s-a întâmplat cu celelalte două.

Forțele ruse „au atacat din nord cu UAV-uri de atac Shahed-136/131. Un total de 17 drone de atac au fost lansate din regiunea Kursk”, a declarat forțele ucrainene pe Telegram.

Update ora 08:00

Putin se întâlnește cu comandanții militari la Rostov-pe-Don

Președintele rus Vladimir Putin a vizitat comandantul operațiunii Rusiei în Ucraina și alți oficiali militari de rang înalt din orașul Rostov-pe-Don, relatează Reuters. Kremlinul a spus că Putin a ascultat rapoartele lui Valery Gerasimov, șeful statului major al armatei responsabilă de operațiunile Moscovei în Ucraina, și alți comandanți și ofițeri militari de top.

Update ora 07:00

Forțele aeriene ucrainene spun că Rusia a lansat peste noapte 17 drone, încercând să lovească regiunile de nord, centru și vest ale Ucrainei, relatează Reuters.

Forțele aeriene au declarat că 15 dintre dronele Shahed fabricate iranian au fost doborâte. Nu a fost clar ce s-a întâmplat cu cele două drone care nu au fost doborâte.

Rapoartele nu au putut fi verificate în mod independent și nu s-a cunoscut imediat ce obiecte și zone vizate de Rusia în atacurile sale.

Update ora 05:00

Trei persoane au murit și o persoană a fost rănită în urma unei explozii produse în centrul urban al orașului Donețk, potrivit șefului autoproclamatei Republici Populare Donețk, Denis Pușilin.

Aceștia erau angajați ai unei companii de utilități publice din districtul Kievsky din Donețk și au fost uciși ca urmare a detonării unei submuniții cu dispersie neexplodată anterior , a declarat Denis Pușilin într-o postare.

Denis Pușilin a adăugat că alte patru persoane din orașele Donețk, Makiivka, Vasilievka și Nikolske au fost rănite după o zi de bombardamente intense vineri.

Update ora 03:00

Joe Biden: „Consecințele războiului din Ucraina se extind mult dincolo de Europa”, iar „Invazia nu este doar o problemă europeană, nu a mai existat o astfel de invazie din timpul celui de-al Doilea Război Mondial”, a adăugat Joe Biden într-un interviu

În remarcile făcute după un summit trilateral cu premierul japonez Fumio Kishida și cu președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol, președintele american Joe Biden l-a lăudat pe liderul japonez pentru răspunsul său la invazia Rusiei în Ucraina.

Știrea inițială

Kievul nu publică cifre oficiale, iar Rusia este considerată în general că își subestimează semnificativ cifrele. Oficiali americani au declarat pentru New York Times că estimează că aproape 500.000 de soldați ucraineni sau ruși au fost uciși sau răniți în primele 18 luni de război.

Numărul victimelor rusești este mult mai mare decât cel al victimelor ucrainene. Oficialii au declarat că numărul victimelor Rusiei se apropie de 300.000, inclusiv aproximativ 120.000 de morți. Kremlinul susține în numărătoarea sa oficială că doar 6.000 de ruși au fost uciși.

Ucraina, pe de altă parte, se apropie de 200.000 de victime. Această cifră este formată din 70.000 de morți și până la 120.000 de răniți. Cu toate acestea, aceste cifre vin cu mențiunea că se înțelege că trupele rusești sunt mai numeroase decât cele ucrainene cu aproximativ trei la unu. Asta înseamnă că Kievul pierde o proporție mai mare din forțele sale.

Citește și