• Femeile cu studii în domeniul medical sau farmaceutic vor fi obligate să se înroleze în serviciul militar începând cu 1 octombrie.
  • Volodimir Zelenski susține că aliații Ucrainei au slăbit sancțiunile impuse Rusiei.
  • Zelenski a adăugat că prioritățile guvernului său sunt sancțiunile asupra sectorului energetic al Rusiei, eforturile de a opri fluxul de produse electronice către Rusia.

UPDATE ORA 17

Președintele Zelenski a spus că superioritatea aeriană a Rusiei „oprește” contraofensiva Kievului și s-a plâns de ritmul lent al livrărilor de arme occidentale și al sancțiunilor împotriva Rusiei. „Dacă noi nu suntem pe cer și Rusia este, ei ne opresc din aer. Ei opresc contraofensiva noastră”, a spus el.

UPDATE ORA 16

O unitate militară rusă din Crimeea, care a fost ocupată de ruși, a luat foc astăzi, a declarat Oleg Kryuchkov, consilier al șefului Crimeei.

El a respins afirmațiile conform cărora forțele ucrainene se aflau în spatele incendiului de la Simferopol, numind-o un incendiu intern obișnuit. „Propaganda ucraineană încearcă să transforme orice incendiu din Simferopol în „victorie””, a scris el pe Telegram. „Nu va funcționa.”

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

UPDATE ORA 15

Ocupanții ruși au bombardat satul Soniachne din regiunea Herson sâmbătă după-amiază. O persoană a fost ucisă, a declarat șeful administrației militare regionale, Oleksandr Prokudin.

„În timpul zilei, armata rusă a atacat satul Soniachne. Rușii au intrat în casele oamenilor. Bărbatul de 48 de ani a murit pe loc”, a scris acesta pe canalul său Telegram.

„Atacul continuă. Stați în locuri sigure”, a îndemnat șeful administrației regionale.

UPDATE ORA 14

Rusia a declarat că își respectă condițiile pentru revenirea la acordul cu cereale de la Marea Neagră – în special o bancă agricolă de stat, nu o subsidiară a băncii, care a fost propusă de ONU, să fie reconectată la sistemul internațional de plăți bancare SWIFT. .

„Toate condițiile noastre sunt perfect cunoscute. Nu au nevoie de interpretare, sunt absolut concrete și toate acestea sunt absolut realizabile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

UPDATE ORA 13

Președintele rus Vladimir Putin a pierdut 600 de soldați într-o singură zi, potrivit Kievului, în timp ce sediul partidului său conservator din Ucraina a fost distrus vineri.

UPDATE ORA 10

Şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a discutat cu comandantul Forţelor Armate ale Ucrainei, generalul Valerii Zaluzhnyi. Petrescu i-a transmis omologului ucrainean că a dispus suplimentarea măsurilor pentru întărirea securităţii spaţiului aerian la frontierele României, scrie Mediafax.

UPDATE ORA 8

Un tânăr a fost ucis într-un atac cu rachete ruseşti asupra oraşului Krivoi Rog, a declarat Oleksandr Vilkul, şeful consiliului de apărare din Krivoi Rog, pe Telegram.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Femeile cu studii în domeniul medical sau farmaceutic vor fi obligate să se înroleze în serviciul militar începând cu 1 octombrie. Spre deosebire de bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, acestea nu vor avea interdicție de a părăsi Ucraina decât dacă vor fi chemate la mobilizare.

Aceste informații au fost dezvăluite de Fedir Venislavskyi, membru al Comisiei pentru securitate națională, apărare și informații din Verkhovna Rada, într-un interviu acordat în această dimineață RBC-Ucraina.

În ceea ce privește restricția privind călătoriile în străinătate pentru femeile înrolate, o astfel de restricție se va aplica exclusiv femeilor care au fost deja mobilizate”, a declarat Venislavskyi.

Zelenski susține că aliații Ucrainei au slăbit sancțiunile impuse Rusiei

Volodimir Zelenski susține că aliații Ucrainei au slăbit sancțiunile impuse Rusiei și a cerut o nouă campanie de impunere a unor noi măsuri punitive împotriva Moscovei.

În acest moment, observăm o pauză prea lungă din partea partenerilor noștri în ceea ce privește sancțiunile”, a declarat el în discursul său video nocturn. „Și încercări foarte active ale Rusiei de a se sustrage sancțiunilor”.

Zelenski a adăugat că prioritățile guvernului său sunt sancțiunile asupra sectorului energetic al Rusiei, eforturile de a opri fluxul de produse electronice către Rusia și blocarea în continuare a sectorului financiar al Rusiei.

Ofensiva mondială a sancțiunilor trebuie să se reia”, a spus el. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Oleg Nikolenko, declarase anterior că Ucraina a respins orice sugestie de relaxare a sancțiunilor împotriva Rusiei ca parte a eforturilor de restabilire a acordului susținut de ONU pentru transportul de cereale prin Marea Neagră.

Citește și: