• Republica Cehă a înghețat proprietățile deținute de Rusia pe teritoriul ceh.
  • O rachetă rusească a ucis doi lucrători de urgență din sudul Ucrainei.
  • Cel puțin alte șapte persoane au fost rănite în loviturile din regiunea Zaporojie.

Rusia plănuia să fure cereale și să înfometeze ucrainenii înainte de invazie

După lansarea invaziei la scară largă în februarie 2022, trupele ruse au atacat mai întâi regiunile bogate în cereale și infrastructura alimentară, ca parte a unei campanii deliberate de înfometare, potrivit firmei de avocatură pentru drepturile omului Global Rights Compliance.

Rusia atacă regiunea Herson cu rachete

Potrivit rapoartelor preliminare, au fost înregistrate șapte atacuri peste noapte. Informațiile despre victime sunt încă în curs de investigare.

Cehia îngheață activele rusești

Republica Cehă a înghețat proprietățile deținute de Rusia pe teritoriul ceh. Toate țările care nu au făcut încă acest lucru ar trebui să le urmeze exemplul”, a scris ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, pe X, fostul Twitter. Banii ruși ar trebui să fie folosiți pentru redresarea Ucrainei, în loc de crime și distrugeri”.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
MENIU A LA GREC
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT

Rachetele rusești fac ravagii

O rachetă rusească a ucis doi lucrători de urgență din sudul Ucrainei în timp ce stingeau un incendiu provocat de un atac, au declarat oficiali ucraineni. Cel puțin alte șapte persoane au fost rănite în loviturile din regiunea Zaporojie, în care forțele ruse au tras trei rachete în aproximativ o jumătate de oră, potrivit guvernatorului regional, Iuriy Malashko.

Citește și