• Ideea postului intermitent e bazată pe ceva natural, care e legat de buna funcționare a organismului.
  • Nutriționiștii recomandă postul de 14 ore pe zi care te face să te simți mai puțin înfometat, să ai mai multă energie și să ai o stare de spirit mai bună.
  • „Postul intermitent este o zi de alimentație care a existat dintotdeauna, doar că acum a început să fie studiat clinic pentru beneficiile pe care le aduce”, a explicat Ligia Alexandrescu, nutriționist, la Aleph News.

Știi deja că mâncarea te face fericit. Dar câtă mâncare? Rezultatele unui studiu realizat de cercetătorii de la King’s College London, arată că limitarea consumului de alimente la o fereastră de 10 ore poate avea beneficii pentru sănătate. Astfel, nutriționiștii recomandă postul de 14 ore pe zi care te face să te simți mai puțin înfometat, să ai mai multă energie și să ai o stare de spirit mai bună.

„Postul intermitent este o zi de alimentație care a existat dintotdeauna, doar că acum a început să fie studiat clinic pentru beneficiile pe care le aduce. Nu toată lumea se pliază pe acest tip de program alimentar. E vorba de o întrerupere a programului alimentar pentru un anumit număr de ore. Clasic este acel 16 cu 8, adică se consumă alimente timp de opt ore și 16 ore există o pauză de alimente. E un post intermitent relativ ușor de ținut”, a explicat Ligia Alexandrescu, nutriționist, la Aleph News.

Ideea postului intermitent e bazată pe ceva natural, care e legat de buna funcționare a organismului și a metabolismului nostru – ritmul circadian. Acest ceas intern stabilește când are nevoie corpul de odihnă, de reset mental, de repaus pentru sistemul digestiv.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
MENIU A LA GREC
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT

„Beneficiile sunt reale, dar nu pe termen lung. Cantitățile care se consumă în intervalul 9-19 sunt mult mai mici pentru că știi că e doar noaptea la mijloc, nu e o perioadă de la 18 până a doua zi la 10. Cu siguranță vorbim de un practicant al acestei diete mai fericit, cu un psihic mai bun și care are rezultate mai bune controlând cantitățile și calitatea alimentului”, a explicat Ligia Alexandrescu, nutriționist, la Aleph News.

Citește și