• Femeile preferă să câștige în fața străinilor, dar înfrângerea este usturătoare chiar și în fața partenerilor de viață.
  • Dacă femeile pierd, bărbații riscă o ușoară ceartă în cuplu.
  • Pentru a-și asigura un viitor cât mai liniștit, bărbații preferă să le dea soțiilor lor întâietate peste tot.

„Happy wife, happy life”. Cercetătorii de la Universitatea de Știință și Tehnologie din China au descoperit că femeile preferă să câștige în fața străinilor, dar înfrângerea este usturătoare chiar și în fața partenerilor de viață. Dacă femeile pierd, bărbații riscă o ușoară ceartă în cuplu.

Pentru a-și asigura un viitor cât mai liniștit, bărbații preferă să le dea soțiilor lor întâietate peste tot, chiar și în jocurile dintr-o seară cu prietenii. Cercetătorii au recrutat 52 de participante de sex feminin, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, care au trecut printr-o probă de identificare vizuală, ce presupunea să concureze cu un partener pentru a răspunde la stimuli cât mai repede posibil.

Participantele au fost împărțite în două grupuri, primul dintre ele concurând împotriva partenerului lor romantic, iar al doilea grup concurând împotriva unor necunoscuți. Femeile au prezentat niveluri mai ridicate de concentrare în timp ce concurau împotriva străinilor de sex opus decât atunci când concurau împotriva iubiților. Cercetătorii spun că acesta este un exemplu de „comportament de reținere a partenerei” la bărbați.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

Citește și