• Luna trecută, un alt hotel a fost lovit de rachete S-300 în orașul Harkov, lăsând un număr de oameni răniți, inclusiv jurnalişti care reflectau războiul din Ucraina.
  • Alte două femei au fost rănite când Rusia a tras două rachete S-300, lovind hotelul și clădirile din apropiere.
  • Atacurile asupra regiunii Harkov s-au intensificat de la sfârșitul anului 2023.

UPDATE ORA 23:00 – Republicanii din Senat blochează un proiect de lege bipartizan privind frontierele și ajutorul Ucraina-Israel

Senatul votează acum dacă începe dezbaterea proiectului de lege privind asistența militară de 95 de miliarde de dolari pentru Israel, Ucraina și Taiwan.

Acest vot are nevoie doar de o majoritate simplă pentru a reuși, dar povestea nu se termină aici. Democrații doresc ca măsura să treacă rapid, dar, ca în cazul majorității legilor din Senat, vor avea nevoie de cel puțin nouă voturi republicane pentru a face acest lucru. Republicanii cer ca liderul majorității, Chuck Schumer, să permită introducerea de amendamente la proiectul de lege – inclusiv unele măsuri care se referă la imigrație, chiar și după ce partidul a respins, cu doar câteva minute în urmă, un proiect de lege care prevedea schimbări majore în modul în care SUA tratează migranții și solicitanții de azil.

UPDATE 18.00 – Grupul Wagner construiește un nou sediu și se unește cu garda națională rusă, spune noul lider

Grupul Wagner își construiește un nou sediu după ce a fuzionat cu garda națională a Rusiei, a afirmat noul lider Anton Yelizarov.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

„Construim o tabără, astfel încât noile unități care vor fi formate – care vor face parte din corpul de voluntari al Gărzii Naționale a Rusiei – să poată sosi și să se stabilească”, a declarat el.

UPDATE 15.00-Suedia pune capăt anchetei privind sabotajul Nord Stream și predă dovezile Germaniei

Procurorii suedezi au declarat miercuri că vor renunța la investigația privind exploziile de la gazoductele Nord Stream 1 și 2 și vor preda probele descoperite în cadrul anchetei anchetatorilor germani.

„Concluzia investigației este că jurisdicția suedeză nu se aplică și că, prin urmare, ancheta ar trebui închisă”, a precizat Autoritatea suedeză de urmărire penală într-o declarație.

Conductele Nord Stream, care transportă gaze rusești către Germania pe sub Marea Baltică și care costă miliarde de dolari, au fost rupte de o serie de explozii în zonele economice suedeză și daneză în septembrie 2022, eliberând cantități mari de metan în aer.

UPDATE 14.00-Kremlinul confirmă că interviul lui Tucker Carlson a avut loc marți

Kremlinul a confirmat miercuri că jurnalistul american Tucker Carlson a realizat un interviu cu președintele rus Vladimir Putin.

„Da, pot confirma acest lucru”, a declarat miercuri secretarul de presă al Kremlinului, Dmitri Peskov. „De îndată ce [interviul] va fi pregătit, va fi publicat”, a declarat el reporterilor, potrivit agenției de presă TASS.

„El are o poziție diferită de a celorlalți. Nu este în niciun caz pro-rus, nu este pro-ucrainean, este mai degrabă pro-american”, a adăugat Peskov.

„Dar cel puțin este contrastantă față de poziția presei tradiționale anglo-saxone”, a adăugat el.

UPDATE 12.00- Doi morți și cel puțin 10 răniți în atacul de la Kiev: Zelenskyy

Două persoane au fost ucise și peste 10 au fost rănite într-un amplu atac rusesc împotriva capitalei ucrainene Kiev, a confirmat președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy.

UPDATE 10.00- Rachete rusești au lovit miercuri Kievul

Rachete rusești au lovit miercuri dimineață Kievul și alte orașe. Cel puțin un om a murit și mai multe persoane au fost rănite, au anunțat autoritățile ucrainene.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat că o rachetă rusă doborâtă a avariat liniile electrice și că unele gospodării din capitală au rămas fără electricitate, scrie BBC.

UPDATE 8.00- Fostul prezentator al postului Fox News, Tucker Carlson, afirmă că îi va lua „în curând” un interviu președintelui rus Vladimir Putin la Moscova

Într-o înregistrare video postată pe X, fostul Twitter, Carlson a spus că a dorit să facă interviul pentru că „americanii au dreptul să știe tot ce pot despre un război în care sunt implicați”.

Acesta ar fi primul interviu individual al dlui Putin cu un jurnalist occidental de când a lansat invazia pe scară largă a Ucrainei în februarie 2022.

Kremlinul nu a făcut încă niciun comentariu.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un bebeluș de două luni a fost ucis, iar mama lui a fost rănită, când o rachetă rusă a lovit un hotel din nord-estul Ucrainei, spun oficialii. Trupul copilului a fost scos din dărâmăturile clădirii cu trei etaje din satul Zolociv, a declarat guvernatorul regional Harkiv Oleh Synehubov, scrie BBC.

Alte două femei au fost rănite când Rusia a tras două rachete S-300, a spus el, lovind hotelul și clădirile din apropiere.

Atacurile asupra regiunii Harkov s-au intensificat de la sfârșitul anului 2023. Zolociv se află la doar 20 km de granița cu Rusia și prea aproape pentru ca apărarea antiaeriană a Ucrainei să ofere suficientă acoperire.

S-300-urile care au lovit hotelul la primele ore ale zilei de marți au fost produse inițial ca rachete sol-aer pentru apărarea antiaeriană a Rusiei, dar au fost adaptate pentru a lovi ținte ucrainene de la sol. Sunt văzute ca fiind mai ieftine decât rachetele de croazieră mai precise.

Luna trecută, un alt hotel a fost lovit de rachete S-300 în orașul Harkov, lăsând un număr de oameni răniți, inclusiv jurnalişti care reflectau războiul din Ucraina.

Citește și: