• Rachete rusești au lovit miercuri dimineață Kievul și alte orașe. Cel puțin un om a murit și mai multe persoane au fost rănite, au anunțat autoritățile ucrainene.
  • Primarul Klitschko a declarat că nouă persoane au fost rănite în capitală, inclusiv o femeie însărcinată.
  • Potrivit forțelor aeriene ucrainene, rachete de croazieră rusești au fost detectate deasupra regiunilor vestice Lviv, Ternopil și Ivano-Frankivsk.

Rachete rusești au lovit miercuri dimineață Kievul și alte orașe. Cel puțin un om a murit și mai multe persoane au fost rănite, au anunțat autoritățile ucrainene.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat că o rachetă rusă doborâtă a avariat liniile electrice și că unele gospodării din capitală au rămas fără electricitate, scrie BBC.

Un bărbat a fost ucis în orașul Mykolaiv, din sudul țării, potrivit autorităților.

Recomandări

CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
A8 FACE PROGRESE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ
COMPANIILE RESIMT SCĂDERI DUPĂ PANDEMIE
TRUMP ÎL ACUZĂ PE BIDEN
PROFESORII VOR LUCRA CU A.I.

Întreaga țară a fost plasată sub alertă aeriană în jurul orei 06:00 (04:00 GMT).

Primarul Klitschko a declarat că nouă persoane au fost rănite în capitală, inclusiv o femeie însărcinată.

În Mykolaiv, o persoană care a fost transportată la spital a murit ulterior din cauza rănilor suferite, a declarat primarul orașului, Oleksandr Senkevich.

Alte persoane au fost tratate la fața locului după atac, care a avariat case și a întrerupt alimentarea cu gaz și apă, a adăugat el.

Explozii au fost auzite, de asemenea, în Harkov, iar autoritățile militare au raportat unele pagube la infrastructură.

Potrivit forțelor aeriene ucrainene, rachete de croazieră rusești au fost detectate deasupra regiunilor vestice Lviv, Ternopil și Ivano-Frankivsk.

Citește și: