Lucian Bode, despre incendiul de la „Matei Balș”: „Nu mai sunt persoane în stare critică”

Incendiu Matei Balș Sursa foto: Mediafax
  • Un incendiu puternic a izbuncit vineri dimineață la Spitalul „Matei Balș” din Capitală
  • Patru persoane au murit, trei dintre ele fiind găsite carbonizate
  • Lucian Bode: „Nu mai avem persoane în stare critică. La Matei Balș erau internați pacienți Covid cu stare medie și critică”

UPDATE 9.10: Cele două numere disponibile pentru aparținători sunt: 021.2069398 și 021.2648515.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a vorbit în direct la Aleph News despre incendiul izbucnit vineri dimineață la Spitalul „Matei Balș” din Capitală, în urma căruia patru persoane au decedat.

„Avem 4 victime, transmit condoleanțe familiilor celor care au decedat în această dimineață. Au fost 4 saloane afectate la parterul spitalului. Practic, toată clădirea a fost afectată de fum,” a spus Lucian Bode.

43 dintre pacienți au fost relocați la Floreasca, la „Sf Ion” și la Pantelimon, iar 55 au fost trasnferați în alte pavilioane din incinta Matei Balș”, a adăugat Lucian Bode.

Ministrul de Interne a fost întrebat dacă ar trebui să ne așteptăm la demisii din parte autorităților.

„În acest moment se investighează cauza incendiului. Sunt reprezentanți de la ISU, Parchet. Primul apel a fost transmis prin sistem 112 la 5.03, iar la 5.13 au sosit echipajele și s-a activat Planul roșu,” a spus ministrul de Interne.

„Nu mai avem persoane în stare critică. La Matei Balș erau internați pacienți Covid cu stare medie și critică. Sperăm că nu va evolua situția lor,” a spus Lucian Bode la Aleph News.

Rudele pacienților și aparținătorii pacienților au venit în fața spitalului pentru a se interesa de starea acestora.

„E normal ca rudele să se intereseze de starea pacienților. Vom comunica imediat un număr de telefon unde vor putea suna aparținătorii. Imediat ce vom avea lista celor internați în pavilion.”

Lucian Bode: „Intervenția colegilor a fost promptă și au limitat la maxim o catastrofă”

„Eu sunt la centrul de coamndă la MAI cu Raed Arafat, sunt în dialog permanent cu prim-ministrul Florin Cîțu încă de la 5.45 când am primit apelul lui Arafat. În acest moment cel mai important este să slavăm toți pacienții care au fost internați la Matei Balș”, a spus Lucian Bode.

Lucian Bode a vorbit și despre posibilele cauze ale incendiului: „Se investighează și rezultatul anchetei va spune de unde a izbucnit incendiul, de la o aerotermă sau de la altceva.”