• „Mi-ar lua 24 de ore să vă povestesc”, răspunde Ludovic Orban, întrebat de ce consideră că ar fi un preşedinte PNL mai bun decât Florin Cîţu.
  • El adaugă că Florin Cîţu e în faza în care „trebuie să se convingă pe sine să-i poată convinge şi pe alţii” că poate fi liderul formaţiunii.

„Mi-ar lua 24 de ore să vă povestesc”, a răspuns Ludovic Orban, întrebat de ce consideră că ar fi un preşedinte PNL mai bun decât Florin Cîţu.

El afirmă că principalul său avantaj este cunoaşterea partidului, a parlamentarilor liberali şi a echipelor de conducere de la nivel local şi judeţean.

„Simt partidul, simt pulsul şi am capacitatea de a lua toate informaţiile necesare pentru a propune deciziile cele mai bune. (…) De asemenea, aici e vorba de nişte calităţi umane. Pe mine faptul că am ajuns în funcţii publice nu m-a făcut să-mi pierd minţile. (…) Pentru mine, PNL în ansamblu său este o echipă. (…) Suntem într-o coaliţie dificilă şi este nevoie de foarte multă experienţă în materie de negocieri. (…) Nu în ultimul rând, este vorba şi de capacitea de a pune în practică un program”, adaugă Orban.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

Totodată, Ludovic Orban spune Florin Cîţu e în „faza în care trebuie să se convingă pe sine să-i poată convinge şi pe alţii” că poate fi liderul PNL.

„Trebuie să-ţi repeţi de 20 de ori. Ca să convingi pe alţii, trebuie să fii tu convins. Probabil el e în faza în care trebuie să se convingă pe sine să-i poată convinge şi pe alţii”, adaugă Orban.

De asemenea, Ludovic Orban precizează că nu a încercat să îl determine pe Flori Cîţu să renunţe la candidatura la şefia formaţiunii.

„Pentru mine a fost o surpriză că şi-a anunţat candiatura. Chiar a fost o surpriză”, conchide Orban.

Congresul PNL la care se va alege preşedintele PNL va avea loc în 25 septembrie. S-au înscris Ludovic Orban, actualul preşedinte al PNL şi preşedinte al Camerei Deputaţilor, şi Florin Cîţu, premier.