• Marea Britanie avertizează că Rusia pregăteşte atacarea navelor pe Marea Neagră.
  • Premierul britanic, Rishi Sunak, a catalogat drept „inacceptabile” ameninţările Rusiei.
  • Rusia a anunţat săptămâna trecută că va considera ţinte legitime navele care circulă pe Marea Neagră spre sau dinspre porturi din Ucraina.

Rusia ar putea începe atacarea navelor de pe Marea Neagră care se îndreaptă spre porturi ucrainene, avertizează Guvernul britanic, iar premierul Rishi Sunak a catalogat drept „inacceptabile” tentativele Moscovei de blocare a tranzitului cerealelor ucrainene.

„Marea Britanie crede că Rusia ar putea escalada campania de distrugere a exporturile alimentare din Ucraina prin atacarea navelor civile în Marea Neagră. Vom evidenţia acest comportament inconştient în cadrul Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite. Rusia ar trebui să înceteze ţinerea ostatice a resurselor alimentare mondiale şi ar trebui să revină în Acordul cerealelor”, a declarat marţi James Cleverly, ministrul britanic de Externe.

Rusia a anunţat săptămâna trecută, în contextul suspendării participării la Acordul cerealelor, că va considera ţinte legitime navele care circulă pe Marea Neagră spre sau dinspre porturi din Ucraina. În replică, Administraţia de la Kiev a avertizat că va considera suspecte vasele comerciale de pe Marea Neagră care se îndreaptă spre porturi din Rusia.

Recomandări

ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT
CINE E NOU PREȘEDINTE AL AN

Premierul britanic, Rishi Sunak, a catalogat drept „inacceptabile” ameninţările Rusiei. „Am vorbit cu preşedintele Volodimir Zelenski şi i-am transmis clar că orice tentativă a Rusiei de a bloca transporturile de cereale din Ucraina este total inacceptabilă. Trebuie să continuăm să fim alături de Ucraina”, a declarat Rishi Sunak, într-un mesaj postat pe Twitter.

Citește și: