• Medaliile au fost concepute de o firmă franceză de bijuterii de lux cu sediul la Paris.
  • 5.084 de medalii vor fi produse de Monetăria din Paris.
  • Medaliile pentru Jocurile Paralimpice prezintă o vedere a Turnului Eiffel de dedesubt și sunt ștampilate cu Paris 2024 în braille.

Medaliile pentru Jocurile Olimpice şi Jocurile Paralimpice din 2024 de la Paris vor avea în componenţa lor metal preluat din Turnul Eiffel, scrie BBC.

Piesele centrale, în formă hexagonală, ale medaliilor au fost fost prelucrate din grinzi şi alte elemente metalice ale Turnului Eiffel care au fost înlocuite în timpul renovărilor, potrivit BBC.

Medaliile au fost concepute de o firmă franceză de bijuterii de lux cu sediul la Paris. 5.084 de medalii vor fi produse de Monetăria din Paris.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Jocurile Olimpice de la Paris se vor desfăşura între 24 iulie şi 11 august, iar Jocurile Paralimpice vor avea loc între 28 august şi 8 septembrie.

Piesele centrale ale medaliilor de aur, argint și bronz au fost luate din grinzi de fier și din alte părți ale Turnului Eiffel înlocuite în timpul lucrărilor de renovare. Resturi de metal din turn, numit după Gustave Eiffel, a cărui companie a proiectat și construit turnul între 1887 și 1889, au fost depozitate ani de zile într-un depozit aflat într-o locație secretă.

Pe spatele medaliilor olimpice este reprezentată zeița greacă a victoriei, Nike, care pornește la atac, cu Acropole de o parte și Turnul Eiffel de cealaltă parte.

Medaliile pentru Jocurile Paralimpice prezintă o vedere a Turnului Eiffel de dedesubt și sunt ștampilate cu Paris 2024 în braille – în semn de omagiu adus francezului Louis Braille, care a inventat sistemul de citire și scriere pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

Citește și: