Mesajele vedetelor după moartea lui Silvio Berlusconi. Viktor Orban: „Un mare luptător a plecat dintre noi ”

Silvio Berlusconi s-a stins din viață la vârsta de 86 de ani, ieri, la spitalul San Raffaele din Milano. Fost prim-ministru italian și om de afaceri, Berlusconi a creat cea mai mare companie media din Italia și a condus AC Milan până să urmeze drumul politic, scrie Reuters.

Mai multe personalități marcante au transmis un omagiu fostului om de afaceri. Iată câteva reacții la vestea morții sale:

Vladimir Putin

„Pentru mine, Silvio a fost o persoană dragă, un prieten adevărat. Întotdeauna i-am admirat sincer înțelepciunea, capacitatea sa de a lua decizii echilibrate și prevăzătoare chiar și în cele mai dificile situații”.

Papa Francisc

Într-un mesaj adresat fiicei celei mai mari a lui Berlusconi, Marina, a oferit „participarea sa sinceră la doliul pentru pierderea unui protagonist al vieții politice italiene, care a deținut responsabilități publice cu temperament energic”.

Ursula von der Leyen

„A condus Italia într-o perioadă de tranziție politică și, de atunci, a continuat să modeleze țara sa iubită. Transmit condoleanțele mele familiei sale și poporului italian.”

Viktor Orban

„A plecat marele luptător”.

Antony Blinken, secretar de stat al SUA

„În mod evident, a fost o figură extrem de importantă în viața Italiei, în viața politică, în viața publică a țării”.

Mario Draghi, fost premier italian

„În calitate de antreprenor, a schimbat lumea comunicațiilor și a sportului cu o inițiativă și o inovație extraordinare. Ca lider, a transformat politica și a fost iubit de milioane de italieni pentru umanitatea și carisma sa”.

Grupul Vivendi

„Regretăm profund pierderea unui antreprenor remarcabil și om vizionar. Contribuțiile lui Silvio Berlusconi în lumea mass-media și spiritul său antreprenorial au lăsat o amprentă de neșters asupra industriei. Amintirile legate de farmecul și flamboaianța sa vor rămâne”.

„Astăzi, plângem pierderea lui Silvio Berlusconi. El a fost fondatorul și liderul Forza Italia, cel mai longeviv prim-ministru italian din epoca postbelică & o forță de prim rang în familia noastră politică”.

Partidul Forza Italia al lui Berlusconi

„Ne-am dori să nu te putem lăsa niciodată să pleci. La revedere, domnule președinte. Comunitatea dumneavoastră politică”.

AC MILAN, pe care Berlusconi l-a deținut între 1986-2017

„Clubul transmite condoleanțe familiei neuitatului președinte al rossonerilor. Profund întristat, AC Milan deplânge trecerea în neființă a neuitatului Silvio Berlusconi și dorește să se adreseze familiei, asociaților și celor mai dragi prieteni pentru a împărtăși condoleanțe… Vă mulțumim, domnule președinte. Întotdeauna alături de noi”.

GIORGIA MELONI, PRIM-MINISTRU ITALIAN

„Silvio Berlusconi a fost mai presus de toate un luptător, a fost un om căruia nu i-a fost niciodată teamă să-și apere convingerile și tocmai acest curaj, această determinare l-au făcut unul dintre cei mai influenți oameni din istoria Italiei”.

Citește și:

Exit mobile version