• Unii membri ai UE au cerut deja graniţe mai stricte, mai multe repatrieri de străini.
  • Săptămâna trecută, un profesor a fost ucis în nordul Franţei.
  • Aceasta este prima întâlnire a miniştrilor după atacul grupării militante Hamas.

Miniştrii de Interne din UE se întâlnesc joi pentru a discuta despre îmbunătăţirea securităţii în blocul comunitar după atacurile din Franţa şi Belgia, precum şi despre îngrijorările legate de posibilitatea ca războiul dintre Israel şi Hamas să forţeze deplasări masive de persoane, scrie Reuters.

Unii membri ai UE au cerut deja graniţe mai stricte, mai multe repatrieri de străini şi noi acorduri cu statele africane pentru a ţine refugiaţii şi migranţii departe de Europa, de când un tunisian care nu a reuşit să ceară azil a ucis luni două persoane la Bruxelles.

Săptămâna trecută, un profesor a fost ucis în nordul Franţei într-un atac pe care preşedintele Emmanuel Macron l-a condamnat ca fiind „terorism Islamist”.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Asasinatele au avut loc într-un moment în care în mare parte din Europa există preocupări sporite în materie de securitate legate de războiul dintre Israel şi Hamas. „Implicaţiile situaţiei din Orientul Mijlociu pentru securitatea noastră internă… sunt foarte actuale în acest moment”, a declarat un diplomat UE implicat în pregătirea discuţiilor ministeriale.

„Atât în ceea ce priveşte situaţia care se dezvoltă în Orientul Mijlociu, cât şi ceea ce vedem că se întâmplă în interiorul UE”, a adăugat acesta.

Aceasta este prima întâlnire a miniştrilor după atacul din 7 octombrie al grupării militante palestiniene Hamas, care a ucis cel puţin 1 400 de israelieni, majoritatea civili, şi la care Israelul a răspuns prin bombardarea Gaza.

Nu se aşteaptă ca miniştrii să ia decizii specifice, dar vor discuta subiecte, inclusiv despre ce îngrijorările privind o creştere a numărului de migranţi în urma războiului din Orientul Mijlociu.

Citește și: