• Comisia Europeană a reamintit tuturor companiilor de rețele sociale că sunt obligate prin lege să prevină răspândirea conținutului dăunător legat de gruparea militantă palestiniană
  • Musk a spus: „Politica noastră este ca totul să fie deschis și transparent, o abordare pe care știu că o susține UE”.
  • UE l-a avertizat și pe Mark Zuckerberg cu privire la răspândirea „dezinformarii” pe platformele de socializare ale Meta.

Comisia Europeană a reamintit tuturor companiilor de rețele sociale că sunt obligate prin lege să prevină răspândirea conținutului dăunător legat de gruparea militantă palestiniană Hamas, care este o grupare teroristă interzisă în UE.

„Conținutul care circulă online și care poate fi asociat cu Hamas se califică drept conținut terorist, este ilegal și trebuie eliminat atât în temeiul Legii privind serviciile digitale, cât și al Regulamentului privind conținutul terorist online”, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei.

Recomandări

CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
ANGELINA JOLIE, ACUZATĂ CĂ I-A ÎNDEPĂRTAT PE COPII DE BRAD PITT
PROTESTE LA EUROVISION
GRETA THUNBERG SE ALĂTURĂ PROTESTELOR
ZELENSKI DEMITE PE BANDĂ RULANTĂ

Musk a spus: „Politica noastră este ca totul să fie deschis și transparent, o abordare pe care știu că o susține UE. Vă rugăm să enumerați încălcările la care faceți aluzie pe X, pentru ca publicul să le poată vedea”.

UE l-a avertizat și pe Mark Zuckerberg cu privire la răspândirea „dezinformarii” pe platformele de socializare ale Meta, după atacul Hamas asupra Israelului.

Acesta a declarat pentru Meta, care deține Facebook și Instagram, că „are 24 de ore” să ia măsuri și să respecte legislația europeană.

Firmele de rețele de socializare au observat o creștere a dezinformării despre conflict, inclusiv imagini falsificate și videoclipuri etichetate.

Citește și: