- Națiunile africane generează mai puțin de 3% din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră.
- OCDE a declarat că națiunile bogate au dat 83,3 miliarde de dolari națiunilor mai sărace în 2020.
- Africa pierde între „7 și 15 miliarde de dolari pe an ca urmare a schimbărilor climatice”.
Națiunile bogate au declarat că vor cheltui aproximativ 25 de miliarde de dolari până în 2025 pentru a stimula eforturile Africii de a se adapta la schimbările climatice, potrivit oficialilor prezenți la un summit privind clima desfășurat luni la Rotterdam, în Olanda.
Summitul a fost primul care a reunit lideri din mai multe guverne și instituții, precum Organizația Mondială a Comerțului și Fondul Monetar Internațional, pentru a discuta despre tehnicile de adaptare la schimbările climatice pentru Africa.
Potrivit ultimei evaluări a ONU, Africa este cel mai vulnerabil continent din lume în ceea ce privește clima. Reuniunea la nivel înalt capătă importanță deoarece are loc înaintea celui de-al 27-lea summit anual al Conferinței părților (COP27) din Egipt, care va avea loc în noiembrie. În cadrul COP26 de la Glasgow, liderii au revizuit Acordul de la Paris privind clima din 2015.
De asemenea, aceștia și-au luat un nou angajament de a aduce mai multe fonduri internaționale pentru măsuri rapide de adaptare la schimbările climatice. Summitul african privind adaptarea are loc la doar câteva săptămâni după ce Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) a constatat că țările bogate nu și-au respectat promisiunea din 2009 de a cheltui 100 de miliarde de dolari pe an până în 2020 pentru a ajuta țările în curs de dezvoltare să se adapteze la încălzirea globală. OCDE a declarat că națiunile bogate au dat 83,3 miliarde de dolari națiunilor mai sărace în 2020, cea mai mare sumă de până acum, dar tot mai puțin decât suma inițială.
Națiunile africane generează mai puțin de 3% din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră, dar suferă de „un potop de probleme”, a declarat Adesina pentru DW. Adesina a adăugat că Africa pierde între „7 și 15 miliarde de dolari pe an ca urmare a schimbărilor climatice”.