• Un oficial de rang înalt al NATO și-a cerut scuze public, după ce a declarat că Ucraina ar putea ceda teritorii Rusiei în schimbul aderării la NATO și a încetării războiului.
  • Astăzi, la o conferință de presă la Oslo, șeful NATO, Jens Stoltenberg, a spus că doar Ucraina decide când se vor pune condițiile pentru negocieri și ce soluții acceptă.
  • „NATO va sprijini Ucraina până când va câștiga războiul”, a mai spus Stoltenberg.

Un oficial de rang înalt al NATO și-a cerut scuze public, după ce a declarat că Ucraina ar putea ceda teritorii Rusiei în schimbul aderării la NATO și a încetării războiului. Stian Jenssen, șeful de cabinet al secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat pentru un ziar norvegian că nu ar fi trebuit să se exprime atât de simplist. Comentariile sale inițiale au stârnit reacții din partea Kievului, scrie The Guardian.

Astăzi, la o conferință de presă la Oslo, șeful NATO, Jens Stoltenberg, a spus că doar Ucraina decide când se vor pune condițiile pentru negocieri și ce soluții acceptă.

„NATO va sprijini Ucraina până când va câștiga războiul”, a răspuns Stoltenberg la o întrebare despre posibilele concesii teritoriale ale Kievului pentru a pune capăt conflictului și posibila aderare a țării la NATO.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER
BEYONCE FACE SHOW LA VMA

NATO nu a sesizat nicio modificare a forțelor nucleare ale Rusiei, iar alianța occidentală nu a văzut niciun motiv pentru a-și reconsidera propria strategie, a declarat joi, a mai declarat șeful NATO.

Citește și: