• NATO colaborează cu România în scopul identificării fragmentelor de dronă găsite în Tulcea.
  • Dylan White: „Autoritățile române rămân în alertă și desfășoară o anchetă completă”.
  • Fragmentele găsite miercuri la Nufăru, în județul Tulcea, sunt dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă.

NATO a fost informată de România cu privire la identificarea, pentru a treia oară, a unor fragmente de dronă similară celor folosite de armata rusă. Oficialii NATO au anunțat că monitorizează, alături de autoritățile române, situația.

Ambasadorul României la informat miercuri, în cadrul reuniunii ordinare a Consiliului Nord-Atlantic, despre continuarea atacurilor Rusiei asupra infrastructurii portuare ucrainene din apropierea României. El i-a informat pe Aliați că au fost identificate, pentru a treia oară, pe teritoriul României fragmente de drone similare celor folosite de Rusia.

„Autoritățile române rămân în alertă și desfășoară o anchetă completă. NATO nu deține informații care să indice vreun atac intenționat al Rusiei împotriva teritoriului aliat. NATO este solidară cu aliatul nostru, România. Secretarul General a vorbit cu președintele Iohannis în weekend și continuăm să monitorizăm situația în strânsă legătură cu autoritățile române”, a transmis purtătorul de cuvânt al NATO, Dylan White.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
SUNT INDIA ȘI JAPONIA XENOFOBE?
BRITNEY ȘI SAM ÎNCHEIE DIVORȚUL

Fragmentele găsite miercuri la Nufăru, în județul Tulcea, sunt dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă, potrivit primelor date ale Ministerului Apărării Naționale.

Citește și: