După ce a apărut ipoteza că incendiul de la Institutul „Matei Balș“ a fost provocat de o aerotermă, Nicușor Dan a reacționat.

În ultima săptămână nu au existat probleme de căldură la spitalul Matei Balș și nici la blocurile din jur, a spus, vineri, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

„Pentru că a fost o speculație de presă cu privire la căldura de la Matei Balș, am discutat atât cu Termoenergetica, cât și cu call-centerul care primește telefoane pe situația căldurii, în ultima săptămână nu au existat probleme de căldură la Matei Balș și nici la blocurile din jur”, spune la începutul ședinței CGMB Nicușor Dan.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

El mai afirmă că, după tragedia de la Piatra Neamț a existat un control mixt în spitalele noastre ISU și DSP.

Din punctul de vedere al situației la incendiu nu au găsit probleme. Spitalele noastre sunt gata să ofere orice fel de sprijin pentru pacienții care nu mai pot fi tratați la Balș. Nu e o problemă cu spațiile libere în spitale”, adaugă primarul general al Capitalei.

Nicușor Dan propune realizarea unui audit al instalațiilor, inclusiv electrice, la cele 19 spitale care țin de municipalitate.

„E o tragedie care ne obligă să fim solidari și, mai ales, să fim responsabili. Trebuie să îmbunătățim siguranța din spitale, atât cât cele care țin de Ministerul Sănătății, dar și cele care țin de PMB. Trebuie să facem investiții în spitale, Am decis ca în bugetul pentru 2021 să introducem un capitol care să se refere atât la un audit al instalațiilor electrice și alte instalații tehnice din cele 19 spitale din administrarea PMB, cât și bani pentru intervenții pentru remediarea problemelor pe care le-am găsi acolo”, conchide Nicușor Dan.

La începutul ședinței CGMB, consilierii generali au ținut un moment de reculegere.