• Nicușor Dan spune că site-ul face parte din campania de comunicare şi conştientizare în domeniul calităţii aerului.
  • Bucureștenii pot consulta datele înregistrate de 44 de senzori.
  • Senzorii au fost primiţi gratuit, în cadrul Parteneriatului pentru oraşe sănătoase în anul 2022.

Bucureștenii pot verifica acum calitatea aerului pe care-l respiră în Capitală. Nicuşor Dan lansează site-ul infoaer.pmb.ro, unde oamenii pot consulta datele înregistrate de senzorii pentru monitorizarea calității aerului.

Nicușor Dan spune că site-ul face parte din campania de comunicare şi conştientizare în domeniul calităţii aerului pe care PMB o lansează pentru ca bucureştenii să aibă acces în timp real la informaţiile referitoare la calitatea aerului din oraş. De asemenea, pe site se regăsesc informaţiile privind strategiile, programele şi proiectele pe care Primăria le derulează pentru îmbunătăţirea calităţii aerului.

Edilul a explicat că pe această platformă bucureștenii pot consulta datele înregistrate de 44 de senzori pentru monitorizarea calităţii aerului, dar şi datele măsurate cu autolaboratorul primăriei. Senzorii au fost primiţi gratuit, în cadrul Parteneriatului pentru oraşe sănătoase în anul 2022 și au fost amplasaţi în parteneriat cu Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis în 44 de puncte din întregul oraş, la spitale şi unităţi de învăţământ.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER

Citește și