Nicușor Dan, primarul Capitalei, a transmis, duminică, un mesaj pe Facebook, în care a precizat că Mineriada din 13-15 iunie 1990 este „cel mai mare atac la adresa democrației și a drepturilor cetățenești din România post-comunistă”. Duminică s-au împlinit 31 de ani de la violențele din vara anului 1990.

„Mineriada din 13-15 iunie 1990 rămâne cel mai mare atac la adresa democrației și a drepturilor cetățenești din România post-comunistă. Suspendarea brutală a legii și apelul la forțe de ordine extra-legale au generat victime omenești și abuzuri incredibile, care au îndepărtat enorm țara noastră de Europa și de drumul european”, notează primarul Capitalei.

Nicușor Dan: „Justiția trebuie să funcționeze, chiar și la decenii distanță”

Edilul Capitalei susține că vinovați pentru ceea ce s-a întâmplat în iunie 1990 sunt ”oamenii de la vârful puterii de atunci”.

Recomandări

CRESC TENSIUNILE CHINA-TAIWAN
CIOLACU: ROMÂNIA ȘI TURCIA NU SUNT COMPETITORI
STRESUL NE DOBOARĂ
FRANȚA SCHIMBĂ DOCTRINA
CE ȚINUTE AU ALES VEDETELE LA CANNES
CONFLICT VIOLENT ÎN PARLAMENTUL ROMÂNIEI

„E foarte trist că, la 31 de ani de la acea mineriadă, vinovații n-au fost încă identificați în justiție și pedepsiți legal. Acei vinovați sunt, în mod evident, oamenii de la vârful puterii de atunci, pentru că ei erau singurii cu mijloacele de a lansa și conduce o astfel de operațiune. Justiția trebuie să funcționeze, chiar și la decenii distanță”, mai precizează Nicușor Dan.