• Nikki Haley, o figură importantă a Partidului Republican, a concurat împotriva lui Donald Trump pentru nominalizarea prezidențială în 2024, dar s-a retras din cursă în martie.
  • Nikki Haley și-a declarat susținerea pentru Trump la alegerile din 2024, chiar dacă „nu a fost perfect”, numindu-l pe Biden „o catastrofă”.
  • Sondajele arată că imigrația, costul vieții, războiul Israelului din Gaza și dorința de schimbare continuă să fie o piedică în calea lui Biden printre alegătorii mai tineri.
  • Trump se descurcă deosebit de bine în rândul celor care cred că sistemele politice și economice ar trebui să fie desființate, un grup care reprezintă aproximativ 15% din alegătorii înregistrați.

Nikki Haley, care s-a retras în martie din cursa electorală împotriva lui Trump pentru nominalizarea Partidului Republican, a declarat că intenționează să voteze pentru fostul său rival în noiembrie, scrie CNN.

„Biden a fost o catastrofă. Așa că voi vota pentru Trump”, a spus Haley miercuri, la un eveniment din Washington, primul ei discurs public de când a renunțat la primarele prezidențiale ale GOP în martie.

Haley a afirmat că Trump „nu a fost perfect” în multe probleme, inclusiv în politica externă, dar că totuși îl va susține în încercarea sa de a reveni la Casa Albă.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Cine este Nikki Haley

Nikki Haley este o figură politică importantă în Partidul Republican, care a concurat pentru nominalizarea prezidențială.

Ea a fost guvernatoare a statului Carolina de Sud și a deținut funcția de ambasador al SUA la ONU sub administrația lui Donald Trump.

Haley a fost văzută ca o posibilă candidată la vicepreședinție în 2012 și 2016 și a fost aleasă să ofere replica republicană la discursul privind starea Uniunii al lui Barack Obama în 2016.

În 2024, Haley a fost unul dintre ultimii doi candidați rămași în cursa preliminarelor republicane, alături de Donald Trump, și a câștigat alegerile primare republicane din Washington DC.

Haley a fost recunoscută pentru abordarea temelor de egalitate de gen și rasă, precum și pentru implicarea sa în politica externă.

Citește și