• Nikki Haley, o figură importantă a Partidului Republican, a concurat împotriva lui Donald Trump pentru nominalizarea prezidențială în 2024, dar s-a retras din cursă în martie.
  • Nikki Haley și-a declarat susținerea pentru Trump la alegerile din 2024, chiar dacă „nu a fost perfect”, numindu-l pe Biden „o catastrofă”.
  • Sondajele arată că imigrația, costul vieții, războiul Israelului din Gaza și dorința de schimbare continuă să fie o piedică în calea lui Biden printre alegătorii mai tineri.
  • Trump se descurcă deosebit de bine în rândul celor care cred că sistemele politice și economice ar trebui să fie desființate, un grup care reprezintă aproximativ 15% din alegătorii înregistrați.

Nikki Haley, care s-a retras în martie din cursa electorală împotriva lui Trump pentru nominalizarea Partidului Republican, a declarat că intenționează să voteze pentru fostul său rival în noiembrie, scrie CNN.

„Biden a fost o catastrofă. Așa că voi vota pentru Trump”, a spus Haley miercuri, la un eveniment din Washington, primul ei discurs public de când a renunțat la primarele prezidențiale ale GOP în martie.

Haley a afirmat că Trump „nu a fost perfect” în multe probleme, inclusiv în politica externă, dar că totuși îl va susține în încercarea sa de a reveni la Casa Albă.

Recomandări

LIDERII RESPING PLANUL LUI PUTIN
EXCLUSIV ALEPH NEWS - MEDIAFAX
ELVEȚIA ÎNVINGE UNGARIA LA EURO
JOE ALWYN „DĂ DIN CASĂ"
FRANCEZII PROTESTEAZĂ
ÎNCEPE EURO 2024

Cine este Nikki Haley

Nikki Haley este o figură politică importantă în Partidul Republican, care a concurat pentru nominalizarea prezidențială.

Ea a fost guvernatoare a statului Carolina de Sud și a deținut funcția de ambasador al SUA la ONU sub administrația lui Donald Trump.

Haley a fost văzută ca o posibilă candidată la vicepreședinție în 2012 și 2016 și a fost aleasă să ofere replica republicană la discursul privind starea Uniunii al lui Barack Obama în 2016.

În 2024, Haley a fost unul dintre ultimii doi candidați rămași în cursa preliminarelor republicane, alături de Donald Trump, și a câștigat alegerile primare republicane din Washington DC.

Haley a fost recunoscută pentru abordarea temelor de egalitate de gen și rasă, precum și pentru implicarea sa în politica externă.

Citește și