• Numărul deceselor cauzate de COVID-19 în SUA a ajuns la 900.000.
  • Recordul a fost atins după 13 luni de promovare a campaniei de vaccinare în SUA.
  • În medie, 2.400 de decese sunt înregistrate zilnic în SUA.

Statele Unite ale Americii ating un record al deceselor COVID-19, în condițiile în care numărul cazurilor noi este în scădere, dar numărul deceselor depășește în medie 2.400 pe zi. Într-o continuă creștere din cauza variantei Omicron, extrem de contagioasă, numărul deceselor cauzate de COVID-19 în Statele Unite ale Americii a ajuns la 900.000, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins, la mai puțin de două luni după ce țara a depășit 800.000 de decese.

Pragul sumbru de vineri vine după 13 luni de campanie de vaccinare în SUA, care a fost afectată de dezinformare și conflicte politice, deși vaccinurile s-au dovedit sigure și foarte eficiente în prevenirea bolilor grave și a deceselor.
„Este un număr astronomic de mare”, a declarat Dr. Ashish K Jha, decanul Școlii de Sănătate Publică a Universității Brown.

Dacă le-ai fi spus majorității americanilor acum doi ani, când această pandemie se declanșa, că 900.000 de americani vor muri în următorii ani, cred că majoritatea oamenilor nu ar fi crezut„.

Recomandări

ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
TRUMP AMENINȚĂ PANAMA
FRANȚA ȚINE DOLIU

În timp ce valul brutal Omicron își slăbește stăpânirea asupra SUA – cu noi cazuri de COVID-19 care au scăzut în 49 din cele 50 de state ale țării – numărul deceselor este în medie de peste 2.400 pe zi, cel mai ridicat nivel din iarna trecută. în SUA se înregistrează cel mai mare număr de decese cauzate de coronavirus dintre toate țările din lume și, chiar și așa, se crede că numărul real de vieți pierdute direct sau indirect din cauza COVID-19 este semnificativ mai mare.

Experții cred că unele decese cauzate de COVID-19 au fost atribuite în mod eronat altor afecțiuni, în timp ce se crede că unii americani au murit din cauza unor boli cronice, cum ar fi bolile de inimă și diabetul, deoarece nu au putut sau nu au vrut să obțină tratament în timpul crizei.

Ne-am subestimat inamicul aici și nu ne-am pregătit suficient pentru a ne proteja„, a declarat Dr. Joshua M. Sharfstein, profesor de sănătate publică la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health.