• Familia se afla sâmbătă în grădina lor din satul Saint Herbot, în apropiere de Quimper.
  • Părinții fetei au fost răniți amândoi, tatăl ei suferind răni care îi pun viața în pericol.
  • Cea de-a doua fiică a cuplului, în vârstă de opt ani, nu a fost rănită, dar se află în stare de șoc.

O fetiță britanică în vârstă de 11 ani a fost împușcată mortal în grădina casei sale din Bretania, în vestul Franței, în urma unei dispute de ani de zile între vecini pentru un teren, au anunțat procurorul local și un oficial al primăriei, scrie The New Daily.

Familia se afla sâmbătă în grădina lor din satul Saint Herbot, în apropiere de Quimper, când un vecin olandez a tras asupra lor de mai multe ori, a declarat procurorul. Părinții fetei au fost răniți amândoi, tatăl ei suferind răni care îi pun viața în pericol, a precizat procurorul. Cea de-a doua fiică a cuplului, în vârstă de opt ani, nu a fost rănită, dar se află în stare de șoc.

Probele inițiale sugerează că vecinul victimelor, un pensionar olandez în vârstă de 71 de ani, a apărut brusc înarmat cu o armă de foc și a tras mai multe focuri de armă în direcția victimelor înainte de a se retrage în casa sa împreună cu soția sa”, a declarat parchetul din Quimper într-un comunicat.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Olandezul s-a predat atunci când un negociator al poliției l-a convins să iasă din proprietatea sa.
Procurorul local a declarat că motivul nu a fost imediat clar, dar că cele două familii au fost implicate într-o dispută de ani de zile pentru un teren adiacent celor două proprietăți.

Regine Guillot, secretarul celei mai apropiate primării din Plonevez-du-Faou, a declarat că familia britanică locuia în cătun de cinci ani și că vecinul olandez era un om privat. Au existat probleme de vecinătate, da, un gard viu, un câmp, dar nimic mai mult decât atât, nu din câte știam noi”, a declarat Guillot pentru Reuters. Satul este în stare de șoc”.

Cazul a fost predat procurorului general din Brest, având în vedere gravitatea sa. Împușcăturile au loc la doar câteva zile după ce un copil britanic a fost unul dintre cei patru copii și doi adulți înjunghiați în orașul Annecy din Alpii francezi.

Citește și: