• Incidentul s-a petrecut marți devreme, în timp ce Milașina și Alexander Nemov, un avocat, călătoreau de la aeroport.
  • Comitetul Împotriva Torturii, un grup pentru drepturile omului, a publicat fotografii cu Milașina în spital cu capul ras și acoperit cu o vopsea de culoare verde.
  • Se spunea că ea și Nemov se aflau în prezent la spital în capitala cecenă Grozny.

O jurnalistă rusă de investigație se află în spital după ce a fost bătută puternic de atacatori înarmați în timpul unei călătorii în Cecenia, a declarat marți grupul Memorial pentru drepturile omului.Degetele Elenei Milașina au fost rupte și uneori își pierde cunoștința. Are vânătăi pe tot corpul”, a spus grupul pe rețelele de socializare, informează CBS News.

Incidentul s-a petrecut marți devreme, în timp ce Milașina și Alexander Nemov, un avocat, călătoreau de la aeroport. Au fost loviti cu sălbăticie, inclusiv în față, au primit amenințări cu moartea și au fost amenințați cu o armă la cap. Echipamentul le-a fost luat și zdrobit”, a spus Memorial.

Comitetul Împotriva Torturii, un grup pentru drepturile omului, a publicat fotografii cu Milașina în spital cu capul ras și acoperit cu o vopsea de culoare verde folosită pe tăieturi și cu mâinile bandajate. Grupul pentru drepturile mass-media Reporters Without Borders a declarat că este „îngrozit de atacul sălbatic” asupra jurnalistei.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
„SATUL SATELOR” DIN ITALIA: PECCIOLI
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI

Ziarul lui Milașina, Novaya Gazeta, cea mai mare publicație independentă din Rusia, a confirmat incidentul. Se spunea că ea și Nemov se aflau în prezent la spital în capitala cecenă Grozny. Novaya Gazeta a spus că se afla la Grozny pentru a participa la condamnarea lui Zarema Musayeva, mama a trei exilați care critică omul puternic cecen Ramzan Kadîrov.

Novaya Gazeta a declarat în februarie anul trecut că Milașina a trebuit să părăsească Rusia temporar după ce a primit amenințări cu moartea din partea conducerii cecene. Cecenia este o republică rusă condusă de Ramzan Kadîrov, un ofițer militar și fost conducător de război strâns aliat cu Kremlinul.

Citește și