• Potrivit mamei fetei, Olivia a fost încătușată și i s-a tăiat lenjeria în prezența unor ofițeri bărbați.
  • Acest caz vine în completarea altuia cu o elevă de culoare în vârstă de 15 ani, care a fost percheziționată la școală după ce a fost acuzată pe nedrept de posesie de droguri.
  • Comisarul adjunct de la Met (poliție), Laurence Taylor, a spus că se fac cercetări despre cât de adecvată a fost percheziția și cum a fost efectuată.

O fată de 15 ani care a fost percheziționată de poliție a rămas traumatizată de incident și mai târziu a încercat să se sinucidă, scrie BBC.

Potrivit mamei fetei, Olivia a fost încătușată și i s-a tăiat lenjeria în prezența unor ofițeri bărbați. Poliția Metropolitană din Londra a specificat că este vorba de un organ de pază al poliției.

Acest caz vine în completarea altuia cu o elevă de culoare în vârstă de 15 ani, care a fost percheziționată la școală după ce a fost acuzată pe nedrept de posesie de droguri. Olivia, care este de rasă mixtă și are autism, a fost percheziționată în decembrie 2020, în aceeași lună cu celaltă fată.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

Mama Oliviei, numită ,,Lisa” pentru a proteja anonimatul fiicei sale, a spus că nu a fost avertizată că fiica ei va fi percheziționată. Ea a declarat pentru un post de radio că Olivia a stat mai bine de 20 de ore în arest când a fost percheziționată.

Din spusele mamei reiese că Olivia era afară cu niște prieteni, cu care mai apoi s-a cerat, iar copii cu care Olivia a avut disputa au sunat la poliție. Copii au susținut că au fost victimele unei tentative de jaf cu vârful unui cuțit. Polițiști au controlat-o pe Olivia, dar n-au descoperit nimic. Toți au fost apoi arestați.

La acea vreme, Lisa spune că era în izloare la domiciliu, de Covid-19, dar declară că a vorbit cu poliția la telefon și le-a spus despre autismul și dificultățile de învățare ale fiicei sale.

Mama ei spune că Olivia a predat poliției o lamă mică folosită pentru auto-apărare. Apoi, după ce a petrecut mai bine de 20 de ore în arest, i s-a spus că poate face un duș.

Un băț ascuțit, folosit și pentru auto-apărare, i-a căzut din haine în timp ce se schimba. Lisa spune că în acel moment șase ofițeri au încătușat-o pe Olivia, au dezbrăcat-o cu forța și au efectuat o percheziție intimă în prezența unor ofițeri bărbați.

„În acea vreme și Olivia avea menstruație. Pur și simplu i-au tăiat lenjeria în fața unor ofițeri bărbați adulți”. Ea a adăugat: „Era absolut șocată”.

Lisa a spus că experiența fiicei sale a avut un impact devastator asupra sănătății ei mintale. „A devenit destul de retrasă”, a adăugat ea. „Olivia a stat mult timp în camera ei și a continuat să se autoizoleze în secret. Apoi, după câteva săptămâni mai târziu a încercat să se sinucidă”.

Ulterior, Olivia a apărut în instanță acuzată de posesia unei arme cu lamă și a fost găsită nevinovată după ce magistrații au acceptat că obiectele au fost folosite pentru autoapărare.

Familia fetei a intenționat în instantă un dosar împotriva abuzului. Avocatul Gail Hadfield Grainger, care îi reprezintă, spune că există o serie de reguli care trebuie respectate atunci când sepercheziționează minori.

„Legea spune că persoana care are responsabilitatea pentru acel copil, trebuie informată cu tot ce i se întamplă” . Percheziția nu trebuie făcută în fața personalului de alt sex.Or, poliția este setată să te protejeze, să te scutească de jenă și să se ocupe exact cum trebuie aceste lucruri”, a spus mama fetei.

Comisarul adjunct de la Met (poliție), Laurence Taylor, a spus că se fac cercetări despre cât de adecvată a fost percheziția și cum a fost efectuată.

Taylor a declarat că, întadevăr, perchezițiile nu i-au făcut pe copii să se simtă în siguranță în timp ce erau la sediu.

El a adăugat: „Cel mai defavorabil scenariu ar fi să încetăm perchezițiile în întregime, dar cu toate astea avem o mare responsabilitate față de oamenii care vin în mediul nostru de custodie. Trebuie să fim responsabili pentru siguranța lor”.

Într-o declarație publicată mai târziu, el a recunoscut că perchezițiile le pot provoca tinerilor recații. El a transmis că lucrează pentru a adopta o abordare în ceea ce privește procesul.

Acest lucru înseamnă că trebuie să luăm în considerare întotdeauna, dacă cel mic ar putea fi o victimă vulnerabilă a exploatării de către alții implicați în bande sau dacă ar putea ascunde arme, deoarece riscă să se rănească”, a adăugat el.

O schemă pilot de la Met spune că percheziția implică obținerea autorității unui inspector înainte de a putea avea loc, a spus el.

Cifrele obținute de BBC au dezvăluit că poliția a efectuat peste 13.000 de percheziții fără a fi efectuate de tineri sub 18 ani în ultimii cinci ani.

Date separate au arătat că 75% dintre copiii care au fost percheziționați de Met în custodie în ultimii trei ani proveneau din medii etnice diverse, ceea ce a dus la acuzații de rasism.

Taylor a apărat dosarul poliției. El a spus că disproporționalitatea tinerilor din medii etnice diverse care sunt percheziționați se bazează pe „poliție condusă de informații” , atât în ​​ceea ce privește ratele infracțiunilor, cât și cei care cad victime ale infracțiunilor, inclusiv crimele cu cuțitul.

Este absolut corect ca poliția să se concentreze acolo unde există acel rău”, a adăugat el.