• Oamenii de știință chinezi au creat o variantă mutantă de coronavirus care atacă creierul și are o rată de mortalitate de 100% la șoareci.
  • 8 rozătoare infectate cu patogenul au murit „în mod surprinzător” în decursul a 8 zile.
  • Criticii studiului spun că „această nebunie trebuie oprită înainte să fie prea târziu”.

Oamenii de știință chinezi fac experimente cu o nouă mutație de coronavirus, care este 100% letală la șoareci, deși există îngrijorări că un asemenea studiu ar putea provoca o nouă pandemie, scrie Daily Mail.

Oamenii de știință din Beijing – care sunt legați de armata chineză – au clonat un virus asemănător coronavirusului găsit la pangolini, cunoscut sub numele de GX_P2V și l-au folosit pentru a infecta șoarecii.

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII

Șoarecii au fost „umanizați”, adică au fost proiectați pentru a exprima o proteină găsită la oameni, cu scopul de a evalua modul în care virusul ar putea reacționa la oameni.

Fiecare rozătoare care a fost infectată cu agentul patogen a murit în opt zile, lucru pe care cercetătorii l-au descris ca fiind „surprinzător” de rapid.

Echipa a fost, de asemenea, surprinsă să găsească niveluri ridicate de încărcătură virală în creierul și ochii șoarecilor – sugerând că virusul, în ciuda faptului că este legat de Covid, se înmulțește și se răspândește prin corp într-un mod unic.

Într-o lucrare științifică care nu a fost încă publicată, ei au avertizat că descoperirea „subliniază un risc de propagare a GX_P2V în oameni”.

Citește și