• „Türkiye” este pur și simplu cuvântul pentru Turcia în limba turcă. Țara este cunoscută sub numele de „Turkey” în limba engleză încă de la înființarea sa, în urmă cu un secol.
  • Alte organisme internaționale vor fi, de asemenea, rugate să efectueze schimbarea numelui, după aprobarea ONU.
  • Președintele a cerut, de asemenea, ca bunurile exportate să poarte eticheta „Made in Türkiye”, iar în luna ianuarie a acestui an, a fost lansată o campanie turistică cu sloganul „Hello Türkiye”.

ONU a dat oficial joi undă verde Turciei pentru a-și schimba numele în „Türkiye”, în urma unei cereri oficiale de modificare din partea Ankarei.

Purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric, a declarat că a primit miercuri o scrisoare din partea ministrului turc de externe, Mevlut Cavusoglu, adresată secretarului general Antonio Guterres, prin care se solicita folosirea denumirii „Türkiye” în toate afacerile internaționale.

„Türkiye” este pur și simplu cuvântul pentru Turcia în limba turcă. Țara este cunoscută sub numele de „Turkey” în limba engleză încă de la înființarea sa, în urmă cu un secol, scrie The New Arab.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
CÂT NE COSTĂ RECRUTAREA
CUM PREPARI O SALATĂ SĂNĂTOASĂ?
CREANGĂ TE INVITĂ LA EL ACASĂ
POȚI TRĂI FĂRĂ CULTURĂ?
POPULAȚIA ROMÂNIEI E ÎMBĂTRÂNITĂ

Dujarric a declarat pentru agenția de știri de stat turcă Anadolu Agency că schimbarea numelui țării a fost pusă în aplicare imediat ce a fost obținută scrisoarea, care a fost prezentată oficial marți.
Alte organisme internaționale vor fi, de asemenea, rugate să efectueze schimbarea numelui, după aprobarea ONU.

Împreună cu Direcția noastră de comunicare, am reușit să pregătim un teren bun pentru acest lucru. Am făcut posibil ca ONU și alte organizații internaționale, țări, să vadă această schimbare pentru a folosi Türkiye”, a declarat diplomatul de rang înalt pentru agenția Anadolu.

Președintele Recep Tayyip Erdogan a început să facă presiuni pentru schimbarea numelui țării în luna decembrie a anului trecut, după ce a publicat un memorandum și a cerut publicului să numească țara ca atare în toate limbile.

Türkiye este cea mai bună reprezentare și expresie a culturii, civilizației și valorilor poporului turc”, a declarat Erdogan în decembrie.

Radiodifuzorii de stat, precum TRT și Anadolu, au început să folosească „Türkiye” la scurt timp după aceea.

Președintele a cerut, de asemenea, ca bunurile exportate să poarte eticheta „Made in Türkiye”, iar în luna ianuarie a acestui an, a fost lansată o campanie turistică cu sloganul „Hello Türkiye”.