• Municipiul a obținut cel mai înalt punctaj posibil, fiind oficial recunoscut prin distincția „Comunitate Sustenabilă – European Energy Award”.
  • Orașul a obţinut cel mai înalt punctaj în auditul fondurilor elveţiene.
  • Oradea a obținut un punctaj de 46,2%, cel mai bun pe care l-a obținut un oraș din România.

Oradea excelează în sustenabilitate. A primit și recunoaşterea europeană prin acordarea Premiului pentru Energie. Orașul a obţinut cel mai înalt punctaj în auditul fondurilor elveţiene, fiind recunoscut drept „Comunitate Sustenabilă – European Energy Award”. Oradea a obținut un punctaj de 46,2%, cel mai bun pe care l-a obținut un oraș din România și un rezultat care plasează Oradea înaintea altor orașe sustenabile precum Alba Iulia, Cluj, Turda, Sibiu, Brașov.

În cadrul auditului fondurilor elvețiene, municipiul a obținut cel mai înalt punctaj posibil, fiind oficial recunoscut prin distincția „Comunitate Sustenabilă – European Energy Award”.

Auditul pentru fondurile elveţiene, efectuat de RoGBC (România Green Building Council), subliniază performanțele remarcabile ale orașului în domenii cruciale precum:

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN

1. Dezvoltarea urbană
2. Eficiența energetică
3. Adaptarea la schimbările climatice

Primarul Florin Birta a subliniat că reușita aceasta evidențiază abilitatea orașului în administrarea eficientă a resurselor. El a accentuat eforturile depuse pentru atragerea de fonduri europene, elvețiene și norvegiene, cu o concentrare specială asupra sectorului energetic.

Acestea sunt cele șase domenii evaluate în cadrul auditului realizat de RoGBC:

1. Dezvoltare și planificare spațială
2. Clădiri municipale
3. Aprovizionare și eliminare
4. Mobilitate urbană
5. Organizare instituțională
6. Adaptare la schimbările climatice

Citește și