• Șeful administrației regionale de stat din Ternopil, Volodimir Trush, a confirmat că două persoane au fost rănite.
  • Primarul din Ternopil, Serhiy Nadal, a declarat că au fost avariate depozite.
  • Ministerul ucrainean de Externe a acuzat Rusia că a atacat regiunile Kiev și Ternopil înainte și în timpul prestației lui Tvorchi la Eurovision.

Orașul natal al trupei ucrainene de la Eurovision a fost lovit de rachete rusești cu câteva momente înainte ca trupa să urce pe scena din Liverpool, spun oficialii, relatează BBC. Șeful administrației regionale de stat din Ternopil, Volodimir Trush, a confirmat că două persoane au fost rănite. Primarul din Ternopil, Serhiy Nadal, a declarat că au fost avariate depozite.

Ministerul ucrainean de Externe a acuzat Rusia că a atacat regiunile Kiev și Ternopil înainte și în timpul prestației lui Tvorchi la Eurovision. Cu zece minute înainte de a urca pe scena de la Liverpool Arena, Tvorchi a postat pe Instagram citând informații potrivit cărora Ternopil, în vestul Ucrainei, ar fi fost atacat.

După ce au cântat, ei au adăugat: Ternopil este numele orașului nostru natal, care a fost bombardat de Rusia în timp ce noi cântam pe scena Eurovision despre inimile noastre de oțel, despre indomitabilitate și voință. Acesta este un mesaj pentru toate orașele din Ucraina care sunt bombardate în fiecare zi. Harkov, Dnipro, Khmelnytsky, Kiev, Zaporojie, Uman, Sumy, Poltava, Vinnytsia, Odesa, Nikolaev, Cernihov, Herson și toate celelalte.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE
CUM E VREMEA ZILELE URMĂTOARE
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
CÂT NE COSTĂ SĂ NE APĂRĂM
NEHAMMER IMPUNE CONTROALE STRICTE

Europa, uniți-vă împotriva răului de dragul păcii!”. Tvorchi, formată din producătorul Andrii Hutsuliak și vocalistul Jeffery Kenny, născut în Nigeria, spera să își apere titlul la Eurovision, după ce Kalush Orchestra a câștigat anul trecut la Torino. Ei au interpretat Heart of Steel” – un cântec despre trupele care au condus o rezistență eșuată în cele din urmă împotriva forțelor rusești la uzina Azovstal din Mariupol.

Citește și