• Ostaticii eliberați de Hamas relatează săptămâni de frică și foamete în tunelurile din Gaza după atacul de la festivalul Supernova.
  • Sute de israelieni s-au adunat la Tel Aviv, cerând eliberarea a peste 130 de ostatici și evidențiind condițiile grele în videoclipuri preînregistrate.
  • Margalit Moses, în vârstă de 78 de ani, supraviețuitoare a cancerului, vorbește despre privarea de somn timp de 49 de zile în captivitate și îndeamnă la întoarcerea urgentă a celor rămași în tuneluri.

Ostaticii eliberați de către Hamas au dezvăluit condițiile de coșmar pe care le-au trăit zilnic în tunelurile subterane din Gaza, descriind săptămâni de frică și foame. În cadrul unei adunări la Tel Aviv sâmbătă, sute de israelieni au cerut eliberarea celor peste 130 de ostatici încă ținuți captivi de teroriștii Hamas, scrie Sky News.

Itay și Maya Regev, un frate și o soră, au fost luați ostatici de la festivalul Supernova pe 7 octombrie, când militanții înarmați ai Hamas au deschis focul, provocând moartea a peste 350 de persoane. Ei au fost separați și ținuți în captivitate săptămâni întregi înainte de a fi eliberați la sfârșitul lunii trecute. Itay a declarat într-un videoclip preînregistrat: „Zilele acolo trec ca o eternitate – foametea, dorul de familie, condițiile dificile.”

Sora sa, Maya, a adăugat: „Fiecare zi este un iad. Frică anormală, somn zero. Noaptea, dorințele sunt copleșitoare, iar incertitudinea este înfricoșătoare”.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Margalit Moses, în vârstă de 78 de ani și supraviețuitoare a cancerului, a mărturisit că a fost privată de un aparat de oxigen timp de 49 de zile în captivitate. Ea a spus: „Situația de a fi ținut ostatic în tuneluri este insuportabilă. Trebuie să aducem oamenii înapoi cât mai curând posibil.”

Citește și