• Pădurea din nordul Alexandroupolisului arde de la un capăt la altul. 
  • Focurile au dus la evenimente șocante, cu pacienți care sunt cărați pe targă sau în scaune cu rotile în afara incintei spitalului.
  • Situația din Alexandroupolis este mai gravă decât oriunde altundeva în acest moment.

Grecia arde din nou. Doi oameni au murit în urma incendiilor. A fost o noapte grea pentru sutele de pompieri care luptă cu focul pe zeci de fronturi.

„Situația este grea de trei zile aici în Grecia. De acum două săptămâni, am spus că în luna august vor fi incendii. Trebuie precizat că avem la ora actuală opt incendii în toată țara. De aceea, vin și pompierii români să ne ajute, aproape 50 ajung astăzi, împreună cu pompierii ciprioți. Este o situație grea în Alexandroupolis, dar și pe alte două insule unde există și români care sunt în vacanță acolo”, a spus Nikos Koudunis, medic în Atena, la Aleph News.

Pădurea de la nord de Alexandroupolis arde de la un capăt la altul, iar sute de locuitori și-au abandonat casele și s-au adunat în piețe. Situația din Alexandroupoli este mai gravă decât oriunde altundeva în acest moment.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
SUNT INDIA ȘI JAPONIA XENOFOBE?
BRITNEY ȘI SAM ÎNCHEIE DIVORȚUL

„Toți turiștii ar trebui să îi asculte pe localnici și autoritățile pentru a vedea ce sfaturi dau pentru a evita să se apropie de incendiile respective. Guvernul elen nu reușește să țină sub control incendiile, asta este clar, de aceea și cere ajutorul Uniunii Europene pentru că 63 de incendii în toată țara și acum două săptămâni au fost alte 63 de incendii în alte orașe mari. Este foarte greu pentru un popor de 10 milioane de oameni”, a spus Nikos Koudunis, medic în Atena, la Aleph News.

Pompierii români luptă cu incendiile din Grecia

România a trimis 56 de pompieri pentru a ajuta la combaterea incendiului din orașul Alexandroupolis din Grecia, care suferă incendii distrugătoare în fiecare vară. Echipa României a fost dislocată luni, sosind azi în Grecia și a ajutat la stingerea unui incendiu în apropierea unui spital din Alexandroupolis.

Citește și: