• Francisc nu a participat nici la procesiunea cardinalilor în jurul obeliscului din piață la începutul slujbei.
  • În schimb, suveranul pontif, în vârstă de 87 de ani, a binecuvântat frunzele de palmier și ramurile de măslin purtate de credincioși de la altar.
  • Biroul de presă al Vaticanului a declarat ulterior că omilia a fost înlocuită cu un moment de tăcere și rugăciune”.

Papa Francisc a decis în ultima clipă să sară peste discursul său din timpul slujbei din Duminica Floriilor din Piața Sfântul Petru, evitând un discurs obositor la începutul unei Săptămâni Sfinte încărcate care îi va pune la încercare sănătatea tot mai fragilă, scrie CNBC.

Șchiopătând din cauza genunchilor și a unor probleme respiratorii persistente, Francisc nu a participat nici la procesiunea cardinalilor în jurul obeliscului din piață la începutul slujbei. În schimb, suveranul pontif, în vârstă de 87 de ani, a binecuvântat frunzele de palmier și ramurile de măslin purtate de credincioși de la altar.

Se aștepta ca Francisc să rostească o omilie la jumătatea slujbei, iar un text pregătit fusese distribuit jurnaliștilor. Dar când un ajutor i-a prezentat lui Francisc ochelarii pentru a începe să citească, Papa a precizat că nu va rosti remarcile, lăsând mulțimea să aștepte în tăcere.

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII

Oficialii Vaticanului nu au explicat imediat de ce. Biroul de presă al Vaticanului a declarat ulterior că omilia a fost înlocuită cu un moment de tăcere și rugăciune”.

Totuși, Francisc a rostit rugăciuni pe tot parcursul slujbei și a adresat un lung apel la pace la finalul slujbei. El a spus că se roagă pentru familiile celor uciși în ceea ce a numit un atac inuman” la o sală de concerte din suburbia Moscovei și a cerut, de asemenea, rugăciuni pentru martirii Ucrainei” și pentru oamenii din Gaza.

Oficialii Vaticanului au estimat că aproximativ 60.000 de persoane au participat la slujbă, care a avut loc sub un cer însorit, cu briză de primăvară. Francisc a petrecut câteva minute salutându-i din papamobil, făcând mai multe bucle în jurul pieței la finalul slujbei.

Citește și