• Papa a adăugat: Astăzi, negocierile sunt posibile cu ajutorul puterilor internaționale”.
  • Steagul nostru este unul galben și albastru. Acesta este steagul prin care trăim, murim și învingem”, a declarat ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba.
  • Preafericirea Sa Sviatoslav a declarat că Ucraina este rănită, dar necucerită” și că nimeni nu se gândește să facă concesii.

Papa Francisc a stârnit furie după ce a spus că Ucraina ar trebui să aibă curajul steagului alb” și să negocieze pentru a pune capăt războiului cu Rusia, scrie CNN.

Într-un interviu acordat postului elvețian Radiotelevisione svizzera di lingua italiana (RSI), publicat sâmbătă, Francisc a fost întrebat dacă este de părere că negocierile ar legitima partea mai puternică”.

Aceasta este o interpretare”, a răspuns el. Dar eu cred că cel mai puternic este cel care vede situația, care se gândește la popor, care are curajul steagului alb, de a negocia”. Papa a adăugat: Astăzi, negocierile sunt posibile cu ajutorul puterilor internaționale”.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
UNDE SUNT INVESTIȚIILE LUI CIOLACU?
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD FESTIVAL
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD

Comentariile au adus un răspuns rapid din partea Kievului, care a înregistrat zeci de mii de morți și care încearcă să își recupereze tot teritoriul confiscat de Rusia.

Steagul nostru este unul galben și albastru. Acesta este steagul prin care trăim, murim și învingem. Nu vom înălța niciodată alte steaguri”, a declarat ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba într-o postare pe rețelele de socializare duminică.

Cel mai puternic este cel care, în bătălia dintre bine și rău, stă de partea binelui, în loc să încerce să le pună pe picior de egalitate și să le numească negocieri”, a mai spus el.

Adresându-se sâmbătă ucrainenilor din New York, părintele și șeful Bisericii Greco-Catolice Ucrainene, Preafericirea Sa Sviatoslav, a declarat că Ucraina este rănită, dar necucerită” și că nimeni nu se gândește să facă concesii.

Vreau să vă spun un lucru din partea poporului ucrainean”, a spus părintele Sviatoslav, potrivit unui comunicat al Bisericii Greco-Catolice. Ucraina este epuizată, dar este în picioare și va rămâne în picioare! Credeți-mă, nimeni nu se gândește să se predea, chiar și în locurile unde luptele continuă astăzi”, a mai spus el.

Ulterior, sâmbătă, directorul Biroului de presă al Sfântului Scaun, Matteo Bruni, a clarificat în fața jurnaliștilor comentariile papei, spunând că Papa a preluat imaginea steagului alb, propusă de intervievator, pentru a indica o încetare a ostilităților, un armistițiu la care s-a ajuns cu curajul negocierii”, și nu capitularea, așa cum ar fi putut unii să interpreteze comentariile sale, potrivit Vatican News.

Citește și