• Papa Francisc a cerut Rusiei să revină la acordul pentru exportul de cereale, pentru ca oamenii din țările sărace să nu ajungă la foamete.
  • Prețurile globale ale grâului au crescut semnificativ de când Rusia a renunțat la acest acord.
  • Pe 2 august, Suveranul Pontif pleacă în Portugalia, pentru a participla la Ziua Mondială a Tineretului.

Papa Francisc a cerut Rusiei să revină la acordul privind exportul de cereale din Marea Neagră, pentru ca oamenii să nu moară de foame în țările sărace, scrie Reuters.

Rusia a renunțat la acordul privind exportul cerealelor din Marea Neagră la 17 iulie, după ce a declarat că nu i-au fost îndeplinite condițiile de relaxare a sancțiunilor asupra propriilor sale exporturi de cereale și îngrășăminte.

Ce mesaj a transmis Papa Francisc

”Să nu încetăm să ne rugăm pentru Ucraina invadată, unde războiul distruge totul, chiar și cerealele. Este un mare păcat la adresa lui Dumnezeu, pentru că grânele sunt darul Lui pentru a hrăni umanitatea. Strigătele a milioane de frați și surori care suferă de foame se ridică spre cer. Le cer fraților mei, autoritățile din Federația Rusp, ca Inițiativa Mării Negre să fie reluată, iar cerealele să fie transportate în siguranță”, a spus Suveranul Pontif.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN AVIAȚIE
ROMÂNII SE LASĂ PĂCĂLIȚI
COP 29 VA FI DESPRE PACE
TU CE VIN BEI LA MASAS FESTIVĂ?
DEZASTRU ÎN BRAZILIA DIN CAUZA PLOILOR

În ciuda problemelor de sănătate din ultimul an, peste două zile Papa Francisc pleacă în Portugalia, pentru a participa la Ziua Mondială a Tineretului. În timpul vizitei sale va merge și la altarul Fatimei, unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj creștin din lume.

Citește și: