• Liderul Bisericii Catolice a cerut crearea de coridoare umanitare şi a spus că este nevoie de o soluţie cu două state pentru a pune capăt conflictului.
  • Oficialii israelieni au afirmat că aproximativ 1.200 de persoane au fost ucise în atac.
  • De atunci, oficialii palestinieni au afirmat că 11.078 de persoane au fost ucise.

Papa Francisc şi-a reiterat apelul pentru încetarea ostilităţilor dintre Hamas şi Israel şi a cerut ca în Gaza să fie acceptat „mult mai mult” ajutor umanitar. Destul, fraţilor, destul”, a fost mesajul tranşant al şefului Bisericii Catolice.

Papa s-a adresat duminică mulţimii din Piaţa Sfântul Petru din Vatican şi a transmis un mesaj pentru cei implicaţi în războiul Israel-Hamas.

El a spus că ostaticii deţinuţi de Hamas trebuie să fie eliberaţi şi a avertizat că utilizarea armelor nu va aduce niciodată pacea.

Recomandări

ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
A8 FACE PROGRESE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ
COMPANIILE RESIMT SCĂDERI DUPĂ PANDEMIE
PROFESORII VOR LUCRA CU A.I.

„Sunt aproape de toţi cei care suferă, palestinieni şi israelieni”, a spus Papa, potrivit Sky News. Liderul Bisericii Catolice a cerut crearea de coridoare umanitare şi a spus că este nevoie de o soluţie cu două state pentru a pune capăt conflictului dintre Israel şi Hamas.

Foarte puține ajutoare au intrat în Gaza de când Israelul a declarat război în urmă cu mai bine de o lună, după ce militanții au făcut ravagii în sudul Israelului. Oficialii israelieni au afirmat că aproximativ 1.200 de persoane au fost ucise în atac și alte peste 200 au fost luate ostatice.

De atunci, oficialii palestinieni au afirmat că 11.078 de persoane au fost ucise în lovituri aeriene și de artilerie – dintre care aproximativ 40% sunt copii.

Citește și