• Fenomenele supranaturale semnalate de credincioși s-au înmulțit pe rețelele de socializare
  • Intenția Bisericii Catolice nu a fost de a respinge veridicitatea noilor apariții
  • Papa Francisc vrea să clarifice noile fenomene misterioase la nivel teologic
  • Biserica Catolică nu va declara că acceptă originea supranaturală a unui fenomen
  • Biserica Catolică va susține că nu există argumente contra fenomenelor

În urmă cu 46 de ani, Biserica Catolică a emis norme pe baza cărora episcopii puteau confirma drept adevărate fenomene supranaturale precum apariția Sfintei Fecioare Maria sau statui ale sfinților din care curgeau lacrimi.

De curând, aceste norme au fost actualizate și aprobate de Papa Francisc.

De ce a fost nevoie de actualizarea normelor din 1978? S-au schimbat miracolele?

Miracolele nu s-au schimbat, sunt aceleași pe care se bazează credința creștină de o mie de ani, apariții ale Fecioarei Mariei și așa mai departe, deci aceste fenomene supranaturale bazate pe credință.

Recomandări

A MURIT BELA KAROLYI
BIDEN AJUNGE ÎN AMAZON
RUSIA ATACĂ
CINE SUNT MEDICII DE MÂINE?
POLITICIENII SMART
CELE MAI PERICULOASE MAȘINI

S-a schimbat însă societatea, au apărut rețelele de socializare, care au împânzit tot felul de vizionari și miracole care apar la tot pasul. Probabil din această cauză, Biserica Catolică nu a argumentat actualizarea acestor norme, pe baza cărora se clasifică un miarcol ca fiind confirmat sau nu – deci a fost nevoie de această actualizare.
E vorba despre indicații făcute pentru episcopi ca să clasifice drept veridic un miracol sau o minune care apare oriunde.

Nu se referă la miracole de câteva secole; pot fi și miracole recente.

Episcopii și Biserica Catolică, dacă aceste norme se confirmă, atunci nu vor declara că e un „miracol” sau o „minune”, ci nu resping că ceva ar putea fi interpretat astfel. Episcopii pot folosi avantajele pastorale ale unui asemenea fenomen spiritual și să-l promoveze, dar nu e clasificat în mod automat drept un miracol sau stabilit astfel.

Citește și