• Francisc s-a întâlnit cu un reprezentant al Bisericii Ortodoxe Ruse pro-Kremlin, Mitropolitul Hilarion.
  • Premierul ucrainean Denys Shmyhal i-a cerut Papei ajutorul pentru întoarcerea copiilor.
  • Pontiful le-a mai spus reporterilor că se simte mai bine după ce a fost internat la sfârșitul lunii martie cu o infecție respiratorie.

Vaticanul face parte dintr-o misiune de pace pentru a pune capăt războiului din Ucraina, a declarat duminică Papa Francisc, scrie CNN.

„Misiunea este în curs acum, dar nu este încă publică. Când va fi publică, o voi dezvălui”, a spus Papa Francisc reporterilor. Pontiful a făcut aceste observații în timp ce s-a întors la Roma după o călătorie de trei zile în capitala Ungariei, Budapesta.

În timpul vizitei sale, Francisc s-a întâlnit cu un reprezentant al Bisericii Ortodoxe Ruse pro-Kremlin, Mitropolitul Hilarion, și separat cu premierul ungar Viktor Orbán. Întrebat dacă întâlnirile ar putea accelera pacea, Francisc a spus: „Cred că pacea se face întotdeauna prin deschiderea canalelor; pacea nu se poate face niciodată prin închidere.”

Recomandări

CINE A SABOTAT ISRAELUL?
EMINEM ÎL INTRODUCE PE OBAMA
GEORGIA ARE SAH MAT
MACRON SE VEDE CU ORBAN
MODI VREA PACEA
PÂNĂ LA SFÂRȘIT

Întrebat, de asemenea, dacă este dispus să ajute la facilitarea întoarcerii copiilor ucraineni duși în Rusia, papa a spus: „Sfântul Scaun este dispus să acționeze pentru că este corect, pur și simplu este”. La o întâlnire cu Papa săptămâna trecută, premierul ucrainean Denys Shmyhal i-a cerut ajutorul pentru întoarcerea copiilor.

Francisc a auzit mărturii de la refugiați – mulți din Ucraina – și a făcut apel la importanța carității în timpul vizitei sale la Budapesta. Duminică, pontiful le-a mai spus reporterilor că se simte mai bine după ce a fost internat la sfârșitul lunii martie cu o infecție respiratorie.

Citește și