• Francisc s-a întâlnit cu un reprezentant al Bisericii Ortodoxe Ruse pro-Kremlin, Mitropolitul Hilarion.
  • Premierul ucrainean Denys Shmyhal i-a cerut Papei ajutorul pentru întoarcerea copiilor.
  • Pontiful le-a mai spus reporterilor că se simte mai bine după ce a fost internat la sfârșitul lunii martie cu o infecție respiratorie.

Vaticanul face parte dintr-o misiune de pace pentru a pune capăt războiului din Ucraina, a declarat duminică Papa Francisc, scrie CNN.

„Misiunea este în curs acum, dar nu este încă publică. Când va fi publică, o voi dezvălui”, a spus Papa Francisc reporterilor. Pontiful a făcut aceste observații în timp ce s-a întors la Roma după o călătorie de trei zile în capitala Ungariei, Budapesta.

În timpul vizitei sale, Francisc s-a întâlnit cu un reprezentant al Bisericii Ortodoxe Ruse pro-Kremlin, Mitropolitul Hilarion, și separat cu premierul ungar Viktor Orbán. Întrebat dacă întâlnirile ar putea accelera pacea, Francisc a spus: „Cred că pacea se face întotdeauna prin deschiderea canalelor; pacea nu se poate face niciodată prin închidere.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

Întrebat, de asemenea, dacă este dispus să ajute la facilitarea întoarcerii copiilor ucraineni duși în Rusia, papa a spus: „Sfântul Scaun este dispus să acționeze pentru că este corect, pur și simplu este”. La o întâlnire cu Papa săptămâna trecută, premierul ucrainean Denys Shmyhal i-a cerut ajutorul pentru întoarcerea copiilor.

Francisc a auzit mărturii de la refugiați – mulți din Ucraina – și a făcut apel la importanța carității în timpul vizitei sale la Budapesta. Duminică, pontiful le-a mai spus reporterilor că se simte mai bine după ce a fost internat la sfârșitul lunii martie cu o infecție respiratorie.

Citește și